Bravčový rillete

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je mäso úplne mäkké. Mäso musí byť zaliate vývarom, takže ho dolievame vodou po prípadnom vyparení. Mäso necháme vychladnúť vo vývare. Keď vychladne, natrháme ho alebo nakrájame.
  2. Do mixéra dáme natrhané mäso s bravčovou masťou, soľ, čierne korenie, tymian a majorán a všetko vo veľmi krátkych intervaloch rozmixujeme nahrubo, ak treba, dolejeme trochu vývaru, aby bola hmota vláčna a nie ťažká. Narežeme cibuľu a na ohni ju opražíme do zlatista a pridáme k mäsu a znovu rozmixujeme.
  3. V hrnci zohrejeme olivový olej a šalotku do sklovita pražíme, pridáme narezaný fenikel a spolu podusíme. Pomaranč, grapefruit, šafran, zázvor a palmový cukor pridáme a zamiešame. Zalejeme vodou, limetkovou šťavou a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni približne 20 minút, kým nie je zelenina úplne mäkká. Dáme do mixéra a rozmixujeme. Dochutíme.
  4. Fenikel rozrežeme na polovicu a vyberieme stonku, narežeme ho pozdĺž na 2 mm a namarinujeme olivovým olejom a šťavou z pomarančov. Podávame s pomarančovým veloute, bravčovým rilletom a filetkami z pomaranča a grapefruitu.