Bravčové srdce

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
150 minút
príprava

Postup

  1. Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie.
  2. Červené papriky upečieme dotmava a prikryjeme alobalom. Keď vychladnú, stiahneme z nich kožu.
  3. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Dáme na pekáč, pridáme strúčiky cesnaku, cibuľu, soľ, korenie, cukor, med, tymian, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 15–20 minút domäkka.
  4. Upečenú papriku a tekvicu spolu dobre rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko späť do hrnca. Pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a necháme všetko dobre prevariť. Nakoniec pridáme postupne maslo a pomarančovú šťavu. Ak by bola omáčka veľmi hustá, môžeme pridať vývar, v ktorom sme varili srdcia.
  5. Uvarené srdcia nakrájame na plátky, ktoré dekorujeme brusnicovou zaváraninou a pridáme omáčku. Ako príloha sa hodí opečená žemľová knedľa. Môžeme dozdobiť šľahačkou.