Bravčové srdce
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
150 minút príprava |
Postup- Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé čierne
korenie a nové korenie.
- Červené papriky upečieme
dotmava a prikryjeme alobalom. Keď vychladnú, stiahneme z nich kožu.
- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky.
Dáme na pekáč, pridáme strúčiky cesnaku, cibuľu,
soľ, korenie, cukor, med, tymian, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 15–20
minút domäkka.
- Upečenú papriku a tekvicu spolu dobre rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko späť do hrnca. Pridáme
smotanu, dochutíme soľou, korením a necháme všetko
dobre prevariť. Nakoniec pridáme postupne maslo
a pomarančovú šťavu. Ak by bola omáčka veľmi hustá,
môžeme pridať vývar, v ktorom sme varili srdcia.
- Uvarené srdcia nakrájame na plátky, ktoré dekorujeme brusnicovou zaváraninou a pridáme omáčku. Ako príloha sa
hodí opečená žemľová knedľa. Môžeme dozdobiť šľahačkou.
|