Bravčové plátky v zeleninovo-smotanovej omáčke

margaretka28 - fotkamargaretka28, 15. januára 2013

:-)

Suroviny

6 plátkov
1 ks
1 ks
2 ks
2 kolieska
1 hrsť
250 ml
1 plátok
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa som naklepala, ponarezovala okraje a prudko opiekla na oleji. Vo výpeku som spenila cibuľu a porik, pridala som postrúhanú mrkvu a zeler, premiešala, aby mrkva pustila "farbu",pokladala som na to plátky mäsa, podliala vodou a dusila prikryté pokrievkou.

  2. 2

    Potom som pridala soľ, korenie, hrášok a dusila do úplného zmäknutia mäsa.Na záver som to všetko zahustila smotanou, v ktorej som rozhabarkovala hladkú múku, nechala prevrieť, Hotové som to ešte zjemnila plátkom masla a dochutila cit. šťavou.

Diskusia k receptu

tatranocka
Fajnotka,pripomína bratislavské pliecko,len to sa asi pečie vcelku,mávame u mamky.
medulienka122
milujem to, hlavne keď to niekto položí predo mňa už hotové, ale to sa nestáva tak často:-)
dodo46
@margaretka28
Vyzerá to veľmi chutne. Ale asi to radšej urobím v kuchte. Máme novú
Tefal clipso a skoro všetko robíme v nej. Môžem aspoň dlhšie sedieť pri pc.
medulienka122
@dodo46 , Tefal clipso mám aj ja asi 3-ročný veľmi je fajn, len nie na moje "vymakané" svaly:-( aj prázdny je ťažký s tou pokrievkou, a keďže je na 8 litrov, plný napr. gulášu je ťažký jak sv&ňa...stačil by mi aj celkom malý. A ty máš aký veľký?
dodo46
@medulienka122
mám 8 litrový tiež. Sme s babkou len dvaja, ale deti s vnúčencami nás často navštevujú, tak sa využije, alebo dávame menšie množstvá.
Je to super šetrič času a s umývaním nieje taký problém. Máme väčší problém s keramickou zapekacou misou . Tá je nahovado ťažká. Hádam aj 8kg prázdna. Kuchta je proti tomu perečko, lebo ju nemusíš dávať a vyťahovať z trúby.
margaretka28
@dodo46 , ja mám tlakáč taký 19-ročný, dostala som ho ako svadobný dar, ale to je starý smalťák Sfinx, ani ho veľmi nepoužívam, občas na hovädzinu, ale taký ako máš TY, to je už asi iná trieda...