Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. júna 2015
Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: olinecka

Tak takto vyzeral náš nedeľný obed.

60 minút
príprava
35-40-35 minút
na 190 °C

Suroviny

podľa chuti
 sladká
 na opečenie
 celá
 na obalenie
Žemľová knedľa:
5-6 ks staršie (alebo rožky)
2 dl
2 dl
cca1,5 hrnčeka
 najemno nasekaná
 nasekaná
 nadrobno nasekaná
na chuť
3 ks celé
2 ks na sneh
Kôprová omáčka:
 čerstvý
1 ks nadrobno posekaná malá
 na dochutenie
 na dochutenie
 na dochutenie
 (alebo vývar)
Iné:

Online leták

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na plátky, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a rascou. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji, vyberieme na plech podlejeme vývarom a výpekom z mäsa. Dáme do rúry na 190 stupňov 35- 40 minút zapiecť.

    Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame rožky dáme do väčšej misy pridáme múku, krupicu, soľ, korenie, vegetu, celé vajcia, mlieko, pažítku, vňať z cibuľky, vňať petržlenovu posekanú na drobno. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame. Mikrotenové sáčky naplníme v spodnej časti zmesou a zrolujeme dáme do potravinárskej fólie priečne boky zakrutíme, aby nám zmes počas varenia nevytiekla.

    Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme vodu. Po zovretí vložíme knedle a varíme 35 minút. Uvarené scedíme a stiahneme fóliu a potom vyberieme zo sáčka. Pokrajáme a podávame.

    Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme troškou vody alebo vývarom, prilejeme mlieko a nasekaný kôpor, povaríme, dochutíme octom, cukrom a soľou podľa seba.

    Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobrú chuť!!!!!

Diskusia k receptu