Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou fotorecept
Tak takto vyzeral náš nedeľný obed.
príprava
na 190 °C
Suroviny
|
|
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| sladká |
|
| na opečenie |
|
|
|
|
| celá |
|
| na obalenie |
|
| Žemľová knedľa: | |
| 5-6 ks staršie (alebo rožky) |
|
| 2 dl |
|
| 2 dl |
|
| cca1,5 hrnčeka |
|
| najemno nasekaná |
|
| nasekaná |
|
| nadrobno nasekaná |
|
|
|
|
|
|
|
| na chuť |
|
| 3 ks celé |
|
| 2 ks na sneh |
|
| Kôprová omáčka: | |
|
|
|
|
|
|
| čerstvý |
|
| 1 ks nadrobno posekaná malá |
|
| na dochutenie |
|
| na dochutenie |
|
| na dochutenie |
|
| (alebo vývar) |
|
|
|
|
| Iné: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na plátky, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a rascou. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji, vyberieme na plech podlejeme vývarom a výpekom z mäsa. Dáme do rúry na 190 stupňov 35- 40 minút zapiecť.
-
2
Pokrájame rožky dáme do väčšej misy pridáme múku, krupicu, soľ, korenie, vegetu, celé vajcia, mlieko, pažítku, vňať z cibuľky, vňať petržlenovu posekanú na drobno. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame. Mikrotenové sáčky naplníme v spodnej časti zmesou a zrolujeme dáme do potravinárskej fólie priečne boky zakrutíme, aby nám zmes počas varenia nevytiekla.
-
3
Do hrnca dáme vodu. Po zovretí vložíme knedle a varíme 35 minút. Uvarené scedíme a stiahneme fóliu a potom vyberieme zo sáčka. Pokrajáme a podávame.
-
4
Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme troškou vody alebo vývarom, prilejeme mlieko a nasekaný kôpor, povaríme, dochutíme octom, cukrom a soľou podľa seba.
-
5
Prajem dobrú chuť!!!!!









* * * * *