Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou fotorecept
Foto: olinecka
Tak takto vyzeral náš nedeľný obed.
príprava
na 190 °C
Suroviny
|
|
|
|
podľa chuti |
|
sladká |
|
na opečenie |
|
|
|
celá |
|
na obalenie |
|
Žemľová knedľa: | |
5-6 ks staršie (alebo rožky) |
|
2 dl |
|
2 dl |
|
cca1,5 hrnčeka |
|
najemno nasekaná |
|
nasekaná |
|
nadrobno nasekaná |
|
|
|
|
|
na chuť |
|
3 ks celé |
|
2 ks na sneh |
|
Kôprová omáčka: | |
|
|
|
|
čerstvý |
|
1 ks nadrobno posekaná malá |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
(alebo vývar) |
|
|
|
Iné: | |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na plátky, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a rascou. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji, vyberieme na plech podlejeme vývarom a výpekom z mäsa. Dáme do rúry na 190 stupňov 35- 40 minút zapiecť.
-
2
Pokrájame rožky dáme do väčšej misy pridáme múku, krupicu, soľ, korenie, vegetu, celé vajcia, mlieko, pažítku, vňať z cibuľky, vňať petržlenovu posekanú na drobno. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame. Mikrotenové sáčky naplníme v spodnej časti zmesou a zrolujeme dáme do potravinárskej fólie priečne boky zakrutíme, aby nám zmes počas varenia nevytiekla.
-
3
Do hrnca dáme vodu. Po zovretí vložíme knedle a varíme 35 minút. Uvarené scedíme a stiahneme fóliu a potom vyberieme zo sáčka. Pokrajáme a podávame.
-
4
Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme troškou vody alebo vývarom, prilejeme mlieko a nasekaný kôpor, povaríme, dochutíme octom, cukrom a soľou podľa seba.
-
5
Prajem dobrú chuť!!!!!
* * * * *