Bolonská omáčka ani pravá ani ľavá, asi taká ako by mala byť
"Vždy tie veľké klasické recepty, su najviac domotané," povedal Alessandro Circiello, z Talianskej federácie kuchárov tu je ako to vari on...
Suroviny
6 plátkov |
|
2 ks (veľké) |
|
2 PL |
|
3 strúčiky (rozdrvený) |
|
2 ks (nakrájaná) |
|
1 |
|
1 kg (chudé) |
|
2 poháre |
|
2 ks po 400 g |
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvo nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Na troche oleja oprazime taliansku slaninu panceta do zlatista, pridame cibulu a cesnak a oprazime do sklovita. Zvysime teplotu a pridame mlete maso a oprazime kym nezmeni farbu. Podlejeme vinom a varime pokial sa tekutina neznizi o tretinu. Pridame drvene paradajky z konzervy a pokrajanu zelerovu vnat a bobkovy list zakryjeme a dusime tak 1 hodinu az 1.5 hodiny obcas premiesam az nam nezhustne ochutime sol , korenie.
- 2
Do vacsieho hrnca si dame varit do osolenej vody tagliatelle , scedime a rozdelime na porcie , pridame dobru velku naberacku omacky posypeme struhanym parmezanom a dakdo si pridava trosku cierneho korenia.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
a kazdy tvrdi, ze ta jeho je prava :-)