Bolonská omáčka ani pravá ani ľavá, asi taká ako by mala byť
Autor receptu: 2010
"Vždy tie veľké klasické recepty, su najviac domotané," povedal Alessandro Circiello, z Talianskej federácie kuchárov tu je ako to vari on...
Postup
- Na troche oleja oprazime taliansku slaninu panceta do zlatista, pridame cibulu a cesnak a oprazime do sklovita.
Zvysime teplotu a pridame mlete maso a oprazime kym nezmeni farbu.
Podlejeme vinom a varime pokial sa tekutina neznizi o tretinu.
Pridame drvene paradajky z konzervy a pokrajanu zelerovu vnat a bobkovy list
zakryjeme a dusime tak 1 hodinu az 1.5 hodiny obcas premiesam az nam nezhustne ochutime sol , korenie.
- Do vacsieho hrnca si dame varit do osolenej vody tagliatelle , scedime a rozdelime na porcie , pridame dobru velku naberacku omacky posypeme struhanym parmezanom a dakdo si pridava trosku cierneho korenia.