Bolonská omáčka ani pravá ani ľavá, asi taká ako by mala byť

Autor receptu: 2010

"Vždy tie veľké klasické recepty, su najviac domotané," povedal Alessandro Circiello, z Talianskej federácie kuchárov tu je ako to vari on...

Suroviny

Postup

  1. Na troche oleja oprazime taliansku slaninu panceta do zlatista, pridame cibulu a cesnak a oprazime do sklovita. Zvysime teplotu a pridame mlete maso a oprazime kym nezmeni farbu. Podlejeme vinom a varime pokial sa tekutina neznizi o tretinu. Pridame drvene paradajky z konzervy a pokrajanu zelerovu vnat a bobkovy list zakryjeme a dusime tak 1 hodinu az 1.5 hodiny obcas premiesam az nam nezhustne ochutime sol , korenie.
  2. Do vacsieho hrnca si dame varit do osolenej vody tagliatelle , scedime a rozdelime na porcie , pridame dobru velku naberacku omacky posypeme struhanym parmezanom a dakdo si pridava trosku cierneho korenia.