Slané vafle

Bohato obložené cviklové vafle

Autor receptu: redakcia

Aj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa kaziacich surovín a nestrácajúce svoj charakter. Aj na deke či lesnej lavičke by malo chutiť a príťažlivo vyzerať.

4
porcie
25 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté a očistené bravčové mäso (pliecko, krkovička) osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.
  2. Do mixéra vložíme kyslú smotanu, vajíčka, cviklové pyré, roztopené maslo, sódu bikarbónu a všetko osolíme. Všetko spolu dôkladne vymixujeme. Počas mixovania pridávame po lyžičkách špaldovú múku. Pripravené cesto necháme odstáť asi 5 – 10 minút.
  3. Za pomoci vaflovača z pripraveného cesta upečieme vafle. Na vafle poukladáme šalát s natrhaným a vychladnutým pečeným mäsom, na mesiačiky pokrájanou cibuľou a so slivkami, ktoré sme nechali odstáť vo vlažnej vode ochutenej medom a balzamikom asi 10 minút. Dozdobíme jarnou cibuľou a dochutíme šťavou zo sliviek.