Slané vafle
Bohato obložené cviklové vafle
Autor receptu: redakcia
Aj na výlet si
zabaľme jedlo,
na ktoré sa budeme
tešiť od začiatku
túry. Nenáročné na
prípravu, bez rýchlo
sa kaziacich surovín
a nestrácajúce svoj
charakter. Aj na deke
či lesnej lavičke by
malo chutiť a príťažlivo
vyzerať.
4 porcie |
25 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté a očistené bravčové mäso (pliecko, krkovička) osolíme
a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme
v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.
- Do mixéra vložíme kyslú smotanu, vajíčka, cviklové pyré,
roztopené maslo, sódu bikarbónu a všetko osolíme. Všetko
spolu dôkladne vymixujeme. Počas mixovania pridávame
po lyžičkách špaldovú múku. Pripravené cesto necháme
odstáť asi 5 – 10 minút.
- Za pomoci vaflovača z pripraveného cesta upečieme
vafle. Na vafle poukladáme šalát s natrhaným a vychladnutým
pečeným mäsom, na mesiačiky pokrájanou cibuľou
a so slivkami, ktoré sme nechali odstáť vo vlažnej vode
ochutenej medom a balzamikom asi 10 minút. Dozdobíme
jarnou cibuľou a dochutíme šťavou zo sliviek.