Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami videorecept
Rýchly chlebík s čedarom, petržlenovou vňaťou a zelenou cibuľkou stačí už len potrieť maslom, ale vynikajúci bude aj k polievke či prívarku.
1 bochník
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
K múke pridáme sódu bikarbónu, soľ, nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku a petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a kyslé mlieko.
- 2
Suroviny spolu vypracujeme na cesto a vyformujeme bochník. Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Bochník zvrchu narežeme a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 35 až 40 minút. Podávame len tak s maslom alebo ku krémovým polievkam či prívarkom.
Tiež syrový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu