Syrový chlieb
Syrový chlieb

Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, včera 06:00

Rýchly chlebík s čedarom, petržlenovou vňaťou a zelenou cibuľkou stačí už len potrieť maslom, ale vynikajúci bude aj k polievke či prívarku.

1 bochník
porcia
10 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
1 ČL
1 ČL
3 ks
3 stonky
100 g nastrúhaný
250 ml




Postup

  1. 1

    K múke pridáme sódu bikarbónu, soľ, nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku a petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a kyslé mlieko.

  2. 2

    Suroviny spolu vypracujeme na cesto a vyformujeme bochník. Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Bochník zvrchu narežeme a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 35 až 40 minút. Podávame len tak s maslom alebo ku krémovým polievkam či prívarkom.

Diskusia k receptu