Syrový chlieb
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Rýchly chlebík s čedarom, petržlenovou vňaťou a zelenou cibuľkou stačí už len potrieť maslom, ale vynikajúci bude aj k polievke či prívarku.
1 bochník porcia |
10 minút príprava |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- K múke pridáme sódu bikarbónu, soľ, nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku a petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a kyslé mlieko.
- Suroviny spolu vypracujeme na cesto a vyformujeme bochník.
Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Bochník zvrchu narežeme a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 35 až 40 minút. Podávame len tak s maslom alebo ku krémovým polievkam či prívarkom.