Syrový chlieb

Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Rýchly chlebík s čedarom, petržlenovou vňaťou a zelenou cibuľkou stačí už len potrieť maslom, ale vynikajúci bude aj k polievke či prívarku.

1 bochník
porcia
10 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. K múke pridáme sódu bikarbónu, soľ, nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku a petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a kyslé mlieko.
  2. Suroviny spolu vypracujeme na cesto a vyformujeme bochník. Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Bochník zvrchu narežeme a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 35 až 40 minút. Podávame len tak s maslom alebo ku krémovým polievkam či prívarkom.