Marinované sardinky
Benátske sardinky (Sarde in saor)
Autor receptu: redakcia
Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých nadchýnajú ako chuťovo intenzívne predjedlo.
4 porcie |
20 (+ marinovanie) minút príprava |
Postup
- Sardinky umyjeme, osušíme a z každej strany osolíme. Šalotky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- Horčičné semienka a píniové oriešky opečieme na panvici bez oleja, podlejeme octom. Pridáme šalotky, hrozienka, cukor, citrónovú šťavu, bobkový list a korenie a privedieme do varu. Na miernom ohni budeme variť asi 4 minúty.
- Ešte horúci zmes nalejeme na sardinky. Sardinky prikryjeme a v chladničke necháme marinovať asi 8 hodín.
- Lístky petržlenovej vňate otrháme a jemne nasekáme. Sardinky naservírujeme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.