Marinované sardinky

Benátske sardinky (Sarde in saor)

Autor receptu: redakcia

Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých nadchýnajú ako chuťovo intenzívne predjedlo.

4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava

Postup

  1. Sardinky umyjeme, osušíme a z každej strany osolíme. Šalotky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  2. Horčičné semienka a píniové oriešky opečieme na panvici bez oleja, podlejeme octom. Pridáme šalotky, hrozienka, cukor, citrónovú šťavu, bobkový list a korenie a privedieme do varu. Na miernom ohni budeme variť asi 4 minúty.
  3. Ešte horúci zmes nalejeme na sardinky. Sardinky prikryjeme a v chladničke necháme marinovať asi 8 hodín.
  4. Lístky petržlenovej vňate otrháme a jemne nasekáme. Sardinky naservírujeme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.