Cícerové kari

Bazalkové kari s tofu a cícerom

Autor receptu: lunter

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici necháme rozohriať olej, dáme doň cibuľku, cesnakovo-zázvorovú pastu a koreniny. Pár minút opražíme. Potom pridáme odkvapkaný cícer a nakrájané tofu. Premiešame a necháme niekoľko minút opekať. Medzitým nakrájame bazalku a papriku, papriku pridáme do panvice, zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Varíme približne 10 - 15 minút.
  2. Kým sa varí kari, uvaríme si ryžu a najemno nakrájame jarnú cibuľku. Kari odstavíme, v prípade potreby dochutíme soľou a korením, zamiešame bazalku.
  3. Bazalkové kari s tofu a cíferom podávame s ryžou, posypanou jarnou cibuľkou a čiernym sezamom.