Cícerové kari
Bazalkové kari s tofu a cícerom
Autor receptu: lunter
4 porcie |
35 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky.
V panvici necháme rozohriať olej, dáme doň cibuľku, cesnakovo-zázvorovú pastu a koreniny. Pár minút opražíme. Potom pridáme odkvapkaný cícer a nakrájané tofu. Premiešame a necháme niekoľko minút opekať.
Medzitým nakrájame bazalku a papriku, papriku pridáme do panvice, zalejeme vývarom a kokosovým mliekom.
Varíme približne 10 - 15 minút.
- Kým sa varí kari, uvaríme si ryžu a najemno nakrájame jarnú cibuľku.
Kari odstavíme, v prípade potreby dochutíme soľou a korením, zamiešame bazalku.
- Bazalkové kari s tofu a cíferom podávame s ryžou, posypanou jarnou cibuľkou a čiernym sezamom.
|