Pečený bôčik
Pečený bôčik

Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

dorenika - fotkadorenika, 27. septembra 2018
Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Foto: dorenika

Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a dresingami. Ja som ich prvýkrat mala na konferenci v čínskej Zobraziť celý popisBao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a dresingami. Ja som ich prvýkrat mala na konferenci v čínskej banke v Londýne a boli to práve tieto s pečeným bravčovým, jabkami a majonézou. Pojedla som ich asi 5, také boli dobré a odvtedy som si hovorila, že toto chcem vedieť robiť. Priznám sa, tie buchty sama nevyrábam, ale kupujem mrazené. Áno, môžete si ich urobiť sami, ale skúšala som aj našu obyčajnú knedľu a jednoducho to neviem.

9
porcií
15 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks
1 kg
2 KL
1 PL
1 ks
3/4 hrnček
1 hrnček (ľadová)
1/2 KL
1 ks
1 hrsť
5 PL
5 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bôčik vytiahni z chladničky a ostrým nožom narež tuk až úplne skoro po mäso. Daj bôčik na mriežku a pomaly polej 1,5 litrom vriacej vody. Mäso utri papierovým obrúskom a nechaj vysušiť a vychladnúť. Potri mäsovú časť bôčika sójovou omáčkou a nechaj odokryté stáť 10 minút v chladničke. Predohrej rúru na 180 °C a daj piecť do stredu na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč 45 minút alebo dokým mäso nie je mäkké. Potri trochou oleja a posyp soľou a daj pod horúci gril, dokým tuk a koža nie sú chrumkavé a zlaté. Vyber a nechaj 10 minút stáť, krájaj až potom.

  2. 2

    Rozmiešaj vajíčko a ľadovú vodu (tá voda musí byť naozaj ľadová, ja to robím tak, že dám 1/2 hrnčeka ľadu a zalejem vodou a čakám dokým sa to rozpustí). Pridaj preosiatu múku a sódu a zmiešaj, neprepracuj to. Umy a vyrež stred z jablka a narež ho na 0,5-1 cm hrubé polkrúžky. Namoč v ceste a hneď prudko osmaž na oleji. Nechaj odkvapkať prebytočný olej na mriežke alebo papierovom obrúsku.

  3. 3

    Nad vriacou vodou upar buchty, asi 10 minút alebo dokým sú mäkké. Zmiešaj majonézu so sladkou čili omáčkou a natrhaj listy koriandra.

  4. 4

    Rozkrájané mäso, jablkovú tempuru, majonézu a koriander vlož do buchty a jedz!

Diskusia k receptu

andulka25
Dobry den, prosim, viete mi povedat kde kupujete mrazene buchticky Bao? :) dakujem
dorenika
@Andulka25 (14.1.2019 14:44)

Dobry den, zijem v Australii a kupujem ich na azijskom trhu, ale maju aj v supermarkete