Pečená zelenina
Pečená zelenina

Farebný šalát s pečenou zeleninou

Barbora Kyšková
rebarbora.blog, 28. marca 2023
Farebný šalát s pečenou zeleninou
Foto: rebarbora.blog

Ak by ste chceli tento šalát naozaj sýty, môžete doň pridať strukoviny, quinou či pohánku, prípadne opražený tempeh alebo tofu.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. mix (ľadový, poľníček, čakanka, rukola)
8 ks
1 ks
1 ks
10 ks
1 ks
2 ČL
Dresing:
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicové semienka, premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Horčicové semienka môžeme aj vynechať, ale chutia super.

  2. 2

    Na taniere pripravíme šalát. Rozdelíme naň upečenú zeleninu, posypeme semienkami a kešu orechmi, ktoré sme opiekli na suchej panvici.

  3. 3

    Zalejeme dresingom z olivového oleja, sezamového oleja a javorového sirupu. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia