Pečená zelenina
Farebný šalát s pečenou zeleninou
Autor receptu: redakcia
Ak by ste chceli tento šalát naozaj sýty, môžete doň pridať strukoviny, quinou či pohánku, prípadne opražený tempeh alebo tofu.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicové semienka, premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Horčicové semienka môžeme aj vynechať, ale chutia super.
- Na taniere pripravíme šalát. Rozdelíme naň upečenú zeleninu, posypeme semienkami a kešu orechmi, ktoré sme opiekli na suchej panvici.
- Zalejeme dresingom z olivového oleja, sezamového oleja a javorového sirupu. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.