Pečená zelenina

Farebný šalát s pečenou zeleninou

Autor receptu: redakcia

Ak by ste chceli tento šalát naozaj sýty, môžete doň pridať strukoviny, quinou či pohánku, prípadne opražený tempeh alebo tofu.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicové semienka, premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Horčicové semienka môžeme aj vynechať, ale chutia super.
  2. Na taniere pripravíme šalát. Rozdelíme naň upečenú zeleninu, posypeme semienkami a kešu orechmi, ktoré sme opiekli na suchej panvici.
  3. Zalejeme dresingom z olivového oleja, sezamového oleja a javorového sirupu. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.