vivaelin nemá fotku

vivaelin


Rybia polievka Rybia polievka Vaše

Rybie polievky ma nikdy moc neupútali. Môj otec robí tak, že dáva do nej vnútornosti (napríklad ikry a žiabre). Máva ju výborne ochutenú, ale práve pre tie ikry mi moc nelahodí. Táto polievka je úplne iná než robieval môj otec a inšpirovala ma svokra. Ponúkam moju verziu polievky, ktorá je určená hlavne maličkým deťom (samozrejme pre ne sa korenie vynecháva). Dobrú chuť.

Marinované morčacie stehno po sedliacky Marinované morčacie stehno po sedliacky Vaše

Nepijeme alkohol, keďže občas nejaký dostaneme darom, rozhodla som sa ho využiť pre varenie. Ryby sa robievajú na víne, koňak alebo rum sa používa do koláčov, atď. Inšpirovala som sa talianskou kuchyňou, pretože tam alkohol v kuchyni používajú bežne a tu je môj recept.

Syrové jednohubky s rukolou Syrové jednohubky s rukolou Vaše

Tento recept je podľa "Marianna76". Iba som ho doplnila a upravila :) http://varecha.pravda.sk/recepty/rukola-s-cviklou-dobri-kamarati/32531- recept.html#koment1

Rukolový šalát Rukolový šalát Vaše

Rada spoznávam nové chute. Rukola je v mojom jedálničku novinka. Je veľmi lahodná, a hneď som si ju obľúbila. Odporúčam skúsiť tomu, kto má rád šaláty a surovú zeleninu.

Cestoviny s rukolou a lososom Cestoviny s rukolou a lososom Vaše

Mám rada ryby. Trvalo mi dlho, než som sa ich naučila upravovať tak, aby sme si pochutnali.

Bryndzové halušky Bryndzové halušky Vaše

Hovorí sa 100 ľudí 100 chutí. Je veľmi veľa verzií tohto receptu. Každá domácnosť má svoj najlepší recept. Moja mama robievala bryndzové halušky tak, že bryndzu neupravovala. Mne takto neupravená bryndza zaťažovala žalúdok. Musím podotknúť, že v rodine iba mne. Tu je moja verzia receptu :)

Čokoládový likér Čokoládový likér Vaše

Tento recept som si vytvorila sama, pretože som nemala doma všetky potraviny, ktoré vyžadovali iné recepty. Likér sa podaril :)

Rezance s krabím mäsom Rezance s krabím mäsom Vaše

Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali miestne zvláštnosti. Pred jeho úpravou som sa čiastočne inšpirovala tepelnými úpravami, nájdenými na internete. Myslím, že recept je naozaj lahodný a výborná špecialita pre zvláštne príležitosti.



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist