Foto: vivaelin
Tento recept som si vytvorila sama, pretože som nemala doma všetky potraviny, ktoré vyžadovali iné recepty. Likér sa podaril :)
1 l
porcia
porcia
2 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do smotany rozšľaháme žĺtka. Do hrnca vylejeme mlieko, pridáme cukor. Mlieko s cukrom privedieme k varu, prilejeme smotanu s rozšľahanými žĺtkami a na miernom ohni privedieme pomaly k varu (do zhustnutia) cca 7 - 10 min. Hneď odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu. Rozmiešame do hladka, pridáme salko a opäť rozmiešame. Na koniec pridáme alkohol podľa chuti. V tomto štádiu je už likér vlažný. Z tohto množstva je plná 1l fľaša (až úplne po horný okraj).
redakcia