moznodobremoznozle nemá fotku

Moznodobremoznozle


Pšeničný chlieb Pšeničný chlieb Vaše

Jednoduchy domaci chlieb

Žĺtkové rezy (videorecept) Žĺtkové rezy (videorecept) Video Vaše

Cesto: Bielky vyšlaháme. Postupne primiešame cukor, múku, orechy a rozpustené maslo. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 180 °C cca 30 minút.

Mramorovaný koláč s Nutellou (fotorecept) Mramorovaný koláč s Nutellou (fotorecept) Vaše

Koláč z piškótového cesta vo verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu univerzálnu formu s priemerom 30 cm.

Falošné dukátové buchtičky Falošné dukátové buchtičky Vaše

Jednoduchý tip pre tých, čo sú leniví alebo tých, čo nevedia ako na to. Varianta, po ktorej siahnem aj ja keď máme chuť na sladké a doma máme načatú vianočku.

Snehové pusinky Snehové pusinky Vaše

Bielky šľaháme 2 minúty s 2 kvapkami citrónovej šťavy. Pridáme cukor a šľaháme 7 minút. Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň pištoľou nastriekame kolieska asi 1,5 cm vysoké a pečieme cca 20 minút. Vypneme rúru a sušíme ďalšiu hodinu.

Sladká pizza Sladká pizza Vaše

Do misy dame muku. Spravime jamku, do ktorej vlejeme trocha vlazneho mlieka. Pridame rozdrvene drozdie s cukrom a nechame spravit kvasok. Potom vypracujeme cesto, do ktoreho pridame zbytok mlieka,sol a olej. Nechame kysnut 30 minut. Cesto vyvalkame na pizzove cesto.

Sírovcové ragú s karí madras Sírovcové ragú s karí madras Vaše

Po vychádzke do lesa za cieľom nájsť sírovce som dlho váhal, ako ho spraviť, keďže som nemal s ním ešte skúsenosti. No po viacerých prečítaných tipoch a receptoch som spravil túto kombináciu a výsledok bol veľmi dobrý.

Živánska v pahrebe Živánska v pahrebe Vaše

Slnko svieti a kazdeho z nas to laka von grilovat, opekat atd... tak si myslim, ze urcite nemozme zabudnut na zivansku, ktoru si sice vieme spravit aj doma ale ruku na srdce. Nikdy to nebude take dobre ako na pahrebe :) Ak chcete mozete si do tej svojej pridat rajciny a papriku. Ja nedavam.

Teľací kebab Teľací kebab Vaše

Telacie maso nakrajame na mensie kusky. Okorenime a osolime. V miske spolu zmiesame olej s cesnakom, rascou, paprikou a oreganom. Do zmesi vlozime maso a poriadne premiesame. Nechame odstat v chladnicke, najlepsie celu noc. Maso napichame na spajdle a pecieme hodinu na 180 °C. Casto polievame olejom.

Chipsy Chipsy Vaše

Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji zemiakove kruzky vysmazime. Ked budu zemiaky skoro hotove, vytiahneme ich a nechame odkvapkat od oleja. Ja to robim tak, ze ich dam do misy vystlanej papierom na pecenie. Medzitym vyhrejeme ruru na 180 °C.

Rýchle trojuholníčky z lístkového cesta Rýchle trojuholníčky z lístkového cesta Vaše

Rýchle, jednoduché trojuholníčky z lístkového cesta. Plnka môže byť aj na sladko.

Drožďová nátierka Drožďová nátierka Vaše

Chutná nátierka z droždia.

Pečený králik Pečený králik Vaše

Pre mňa vynikajúci recept na králika.

Držková polievka Držková polievka Vaše

Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, a preto sem pridávam recept s približnými množstvami ingrediencií.



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist