2
porcie
10 min
príprava
100 min
na 110 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
 (z 1 citróna)
100 g
80 g
Krém:
3 ks
1 ks
100 g
 podla potreby
Ovocie:
2 PL
5 PL
Na dozdobenie:
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky šľaháme 2 minúty s 2 kvapkami citrónovej šťavy. Pridáme cukor a šľaháme 7 minút. Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň pištoľou nastriekame kolieska asi 1,5 cm vysoké a pečieme cca 20 minút. Vypneme rúru a sušíme ďalšiu hodinu.

  2. 2

    Nad parou vymiešame žĺtky s cukrom a citrónovou kôrou a šťavu z citróna. Keď je krém moc hustý, pridáme podľa potreby smotanu.

  3. 3

    Do hrnca dáme cukor, lyžicu vody. Rozpustíme cukor a prilejeme víno. Necháme zovrieť a vypneme. Pridáme ovocie a necháme marinovať.

  4. 4

    Na tanier dáme pusinky, prelejeme krémom, vložíme ovocie a dáme na vrch ďalšiu pusinku. Dozdobíme citrónovou kôrou a mätou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist