2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
100 minút
na 110 °C
na 110 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| (z 1 citróna) |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| Krém: | |
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| podla potreby |
|
| Ovocie: | |
| 2 PL |
|
| 5 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Na dozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Bielky šľaháme 2 minúty s 2 kvapkami citrónovej šťavy. Pridáme cukor a šľaháme 7 minút. Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň pištoľou nastriekame kolieska asi 1,5 cm vysoké a pečieme cca 20 minút. Vypneme rúru a sušíme ďalšiu hodinu.
- 2
Nad parou vymiešame žĺtky s cukrom a citrónovou kôrou a šťavu z citróna. Keď je krém moc hustý, pridáme podľa potreby smotanu.
- 3
Do hrnca dáme cukor, lyžicu vody. Rozpustíme cukor a prilejeme víno. Necháme zovrieť a vypneme. Pridáme ovocie a necháme marinovať.
- 4
Na tanier dáme pusinky, prelejeme krémom, vložíme ovocie a dáme na vrch ďalšiu pusinku. Dozdobíme citrónovou kôrou a mätou.
Tiež pusinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu