Mramorovaný koláč s Nutellou fotorecept
Koláč z piškótového cesta vo verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu univerzálnu formu s priemerom 30 cm.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL vlažná |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| na pokvapkanie |
|
| na posypanie |
|
| na vymastenie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Predohrejeme si rúru na 180 °C. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme vyšľahané bielky a postupne múku, olej, vlažnú vodu a nakoniec kypriaci prášok. Vymastíme a vysypeme formu strúhankou. Vlejeme polovicu cesta. Do druhej polovice primiešame kakao a prilejeme do svetlého cesta cik-cak. Pečieme na 180 °C cca 30 minút.
-
2
Vychladnuté cesto pokvapkáme amarettom a potrieme Nutellou.
-
3
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na upečený vychladnutý koláč a dáme do chladničky cez noc. Nakoniec posypeme Grankom.









Diskusia k receptu