Mramorovaný koláč
Mramorovaný koláč

Mramorovaný koláč s Nutellou fotorecept

moznodobremoznozle - fotkamoznodobremoznozle, 4. októbra 2018

Koláč z piškótového cesta vo verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu univerzálnu formu s priemerom 30 cm.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
1 bal.
2 PL
2 PL vlažná
1 bal.
1 bal.
2 bal.
na pokvapkanie
na posypanie
na vymastenie formy
na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Predohrejeme si rúru na 180 °C. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme vyšľahané bielky a postupne múku, olej, vlažnú vodu a nakoniec kypriaci prášok. Vymastíme a vysypeme formu strúhankou. Vlejeme polovicu cesta. Do druhej polovice primiešame kakao a prilejeme do svetlého cesta cik-cak. Pečieme na 180 °C cca 30 minút.

    Mramorovaný koláč s Nutellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté cesto pokvapkáme amarettom a potrieme Nutellou.

    Mramorovaný koláč s Nutellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na upečený vychladnutý koláč a dáme do chladničky cez noc. Nakoniec posypeme Grankom.

    Mramorovaný koláč s Nutellou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Vyzerá a určite aj chutí fajnovo. Pre deti však amareto nahradím malinovým sirupom a menej cukru do cesta. Dúfam, že nič nepokazím. Ukladám na príležitosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia