Mramorovaný koláč s Nutellou fotorecept
Foto: moznodobremoznozle
Koláč z piškótového cesta vo verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu univerzálnu formu s priemerom 30 cm.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
2 PL vlažná |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
na pokvapkanie |
|
na posypanie |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Predohrejeme si rúru na 180 °C. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme vyšľahané bielky a postupne múku, olej, vlažnú vodu a nakoniec kypriaci prášok. Vymastíme a vysypeme formu strúhankou. Vlejeme polovicu cesta. Do druhej polovice primiešame kakao a prilejeme do svetlého cesta cik-cak. Pečieme na 180 °C cca 30 minút.
-
2
Vychladnuté cesto pokvapkáme amarettom a potrieme Nutellou.
-
3
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na upečený vychladnutý koláč a dáme do chladničky cez noc. Nakoniec posypeme Grankom.
Diskusia k receptu