
Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....

Toskánsky kel v marináde
Konečne som dostala semienka toskánskeho kelu, výborne sa mu tu darí, a na nete som...

Nutellové frappé z domácej vanilkovej zmrzliny
Pripravila som si vanilkovú zmrzlinu, ktorú som si vyrobila doma. Vyšlahala som šlahačkovú smotanu...

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Exotický zemiakový šalát s batátmi
Ovocie ošúpeme a nakrájame na rezance. Batáty olúpeme, uvaríme a tiež nakrájame na rezančeky...

Úprava šalátu a la rybka
ani tento recept nie je z mojej hlavy, ale krásne ozdobil náš vianočný stôl a mojej...

Nepečený metrový koláč
Tento koláčik u nás nesmie na sviatky chýbať, všetci ho máme veľmi radi.

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Domácí švestková zmrzlina
Mražené švestky dáme do robotu a přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme.

Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

Bramborovo vajíčkový salát se strouhaným celerem
Skvělá chuť strouhaného celeru s limetkovou šťávou v bramborách s vajíčkem natvrdo. Kdo nemusí celer, ...

Tvarohovo-nivová nátierka mazlíčková
Nátierku som prichystala pre návštevu kamoša, ktorý je hodne mäsový, tak aby zakúsil aj čosi...

Šalát z červených matjesov
Matjesy nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a feferónky nakrájame úplne na jemno, pridáme k matjesom,...

Šunka plnená ananásom
Tvarohovú penu si pripravíme tak, že osolený tvaroh rozmixujeme s trochou smotany.

Tzatziky z českých a slovenských jogurtov
Jogurt vložíme do cedníku vyloženého filtrovacím papírem, necháme přes noc vykapat od syrovátky. Okurku oloupeme...

Vitamínová bomba
Neviem či je to dobrý názov, ale ja to robím teraz častejšie v tomto období, ked sú...

Kravské maslo
zaručené pravé, voňavé a kvalitné domáce

Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...

Naši utopení
Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ...

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Fazuľový šalátik
Kúpila som konzervu červenej fazuľky tak som niečo namiešala dúfam, že aj vám bude chutiť ako...

Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na...

Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...

Slnečnicové tyčinky
Keďže je vonku krásne slnečno tak sa moje dnešné recepty vyznačujú rýchlou prípravou, aby sa dalo...

Banánovo-avokádové smoothie
Suroviny dáme do blenderu a spolu mixujeme 30-40 sekúnd. Nalejeme do pohára a ozdobíme chia semienkami....