
Krabička ruže s prsteňom, aj ako zákusok (2 v 1)
Rozmýšľala som ako využiť ešte silikónovú formu ruží. Došla som na takýto nápad :))) A možno...

Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...

Papriková klobása
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...

Soničkina cesnaková nátierka
Keď sme sa stretávali na chate celá rodina, sesternica priniesla vždy túto nátierku, a zjedla...

Avokádový dip s medvedím cesnakom
Avokádo zbavíme šupky a oddelíme od kôstky. Nakrájame na menšie kocky, preložíme do misky, ...

Tortička z mascarpone s višňami a sirupom
Mascarpone ochutíme časťou kryštálového cukru a všetkým vanilkovým cukrom dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Dáme...

Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...

Stredomorská misa
Výborné a jednoduché predjedlo, vďaka ktorému sa prenesiete do stredomorských krajín.

Tofu guľky
Inšpiráciu na tento recept mám odtiaľto z varechy (len ho už neviem nájsť :-( ). Podľa...

Cesnaková nátierka
Postrúhaný syr, pretlačený cesnat a tatarku zmiešane, nemusíme ani dochucovat soľou. Cesnaku môžeme sať...

Letná nevarená polievka
Pri čítaní táto polievočka možnože Vám bude sa zdať zvláštna, ale je naozaj výborná a dobré...

Tofu s kokosom a hrozienkami
Recept je z knihy MUDr. Bukovského Recepty na fajn časy. Robila som ho už viackrát,...

Polopečený šalát s rybkou
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.

Nutellové frappé z domácej vanilkovej zmrzliny
Pripravila som si vanilkovú zmrzlinu, ktorú som si vyrobila doma. Vyšlahala som šlahačkovú smotanu...

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...

Jahodové raw košíčky a poháriky
Tento recept je tak dobrý, tak ľahký a zdravý, že stojí za vyskúšanie. Dostala...

Avokádový krém s banánom
Avokáda očistíme a ošúpeme, opláchneme ich pod tečúcou vodou, rozkrojíme a vyberieme semená. Dužinu...

Cheesecake stracatella
Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme. Keksy rozdrvíme rukami...

Krevety s rukolovým šalátom a prepeličím vajíčkom
Krevety prudko opečieme na cesnakovom oleji. Z olivového oleja, balzamica, medu a soli pripravíme...

Cestíčko z kokosového mlieka
Ďalšia variácia na cestíčko na obaľovanie. Je krehké, chutné. Hodí sa na všetko -...

Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

Hermelínová nátierka
Hermelín nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 vajcia uvarené natvrdo, uhorku, kl horčice,...

Tvarohová nátierka
Túto rýchlu, jednoduchú pomazánku zvládne každý. Kozí tvaroh máme vždy domáci a je náš obľúbený...

Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.