Čokoládové láskanie

Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
Čokoládové láskanie
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g, kvalitná
2 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Čokoládu nasekáme na malé kúsky a dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov spolu s cukrom vymiešame krém a bielky vyšľaháme na sneh.

  2. 2

    Do roztopenej čokolády postupne pridávame smotanu a žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh.

  3. 3

    Nadýchanú penu odložíme do chladničky. Vychladenú penu servírujeme do pohárov, dekorujeme kúskami sušienok a hoblinkami čokolády.

Diskusia k receptu

cica2
hmm, na Valentínsky večer ako stvorené, musí to úžasne chutiť....krásne foto :-)
zuzliak
Poprosim si hned 6 poharov :) My mame Valentina kazdy den ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia