Čokoládové láskanie
Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 12. februára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu nasekáme na malé kúsky a dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov spolu s cukrom vymiešame krém a bielky vyšľaháme na sneh.
- 2
Do roztopenej čokolády postupne pridávame smotanu a žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh.
- 3
Nadýchanú penu odložíme do chladničky. Vychladenú penu servírujeme do pohárov, dekorujeme kúskami sušienok a hoblinkami čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu