8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na jemno pomelieme čokoládové sušienky, pridáme zmäknuté maslo a spolu všetko dôkladne spracujeme. Cesto popritláčame do menšieho plechu, ktorý je vymastený a vysypaný hrubou múkou.
- 2
Smotanovú nátierku vymiešame spolu s vanilkovým a práškovým cukrom. Vmiešame smotanu, ktorú sme vyšľahali do tuha, a vychladnutú bielu polevu. Pridáme vanilkový jogurt, rozpustenú želatínu a všetko dobre premiešame.
- 3
Na cesto rozotrieme plnku a odložíme na 5 - 6 hodín do chladu.
- 4
Na vychladnutý a už stuhnutý koláč môžme ako ,,estetickú,, ozdobu, aby nebol koláčik len biely, pridať želatínovú polevu s ovocím. Poprípade ozdobiť rôznym mix ovocím podľa chute a fantázie. PS: ja osobne mám najradšej ovocnú želatínu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu