
Cícerovo-špenátová praženica
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol,...

Torta snehuliaci
... torta isla do tomoboly na ples katarinsky:))... najprv si uepcieme korpus piskotovy... potom urobime plnku, ...

Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou
Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín, ktoré sa urodili ten rok na poli....

Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...

Chutná nátierka
Ak čakáte návštevu, alebo len také posedenie pri vínku, ponúkam Vám veľmi chutnú pomazánku na...

Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla

Polievka hlivová s údeným mäsom
Huby mam rada aj, ked ich velmi nepoznam, ale hlivu ustricovu a sampinony tie mozem...

Cestoviny s pestom z červenej repy
Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť....

Bravčová pečeň na cesnaku
Veľmi rýchly a chutný recept. Rovnako môžeme pripraviť aj kuraciu pečeň a úplne ideálna by bola...

Mäsová roláda z pekárničky
Obed bez dlhého pobytu v kuchyni. V hlavnej úlohe obľúbená pekárnička.

Majonéza bez vajec
Recept veľmi vhodný pre ľudí ktorí majú problém napr. s pankreasom ako ja. Snorila som...

Tekvicovo-šošovicová polievka
Spracovávam tekvičky Hokaido. Dnes som si uvarila zdravú makrobiotickú polievočku. Je vynikajúca.

Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...

Krambabuli - elixír života
Je to velmi starý receptik-pochadza z prvej polovice 19 storočia, zatial som nezistila prečo má taky názov,...

Plnené kalamáre
už sa dlho chystam robit plnene kalamare, je dost receptov na internete, ja som ich spravila podla...

Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...

Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...

Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...

Chleba s jablčnou vlákninou
pri mojich hókusoch pókusoch vo varení som sa dopracovala ku tomuto skvelému chlebíku verím že ho tiež...

Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...

Rebarborové tiramisu
Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.

Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou
Paradajky nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, bielym vínnym...

Bazalkový olej a bazalková pasta
Kromě octů si ještě dělám olej , který je vynikající na ryby a italskou kuchyni . Ani...

Zapečený baklažán
vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ...

Zeleninový šalát s kuracími prsiami
Podstupujem špeciálny stravovací režim, kde hlavné jedlá spočívajú v zeleninových šalátoch, kuracine, morčacine a...

Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko
Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku....

Dvojfarebný marhuľovo-orechový koláč
Receptík získaný od babičky, vhodný k čajíku alebo k nedeľnému mašktreniu :-)

Chrumkavé čokoládové košíčky
Veterný a upršaný deň, rúru sa ani neoplatí zapínať pre neustále výpadky prúdu, tak sladké...

Quacamole
Avokádo rozkrojíme na polovice, vyberieme kôstku a dužinu oddelíme od šupky.