Tekvicová polievka

jewa - fotkajewa, 26. septembra 2012
Tekvicová polievka
Foto: jewa
4-5
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1,5 l
2 ks
2 KL
1 KL
1/4 KL
200 ml
1 ks
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Tekvicu, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Keď je cibuľa opečená dozlata pridáme nakrájanú zeleninu a chvíľu opečieme.

  2. 2

    Potom pridáme vodu, keď zovrie pridáme bujón a zvyšné koreniny. Varíme asi 1/2 hodinu kým zelenina nie je mäkká. Pridáme smotanu a prevaríme.

  3. 3

    Nakoniec všetko spolu rozmixujeme a polievka je hotová. Polievku si môžeme ozdobiť kyslou smotanou a bylinkami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: