Tento šalátik nepatrí medzi tie úple top najzdravšie, ale ľavou zadnou nahradí tie ktoré si kupujeme v pultovom predaji prípadne v kelímkoch. Je Zobraziť celý popisTento šalátik nepatrí medzi tie úple top najzdravšie, ale ľavou zadnou nahradí tie ktoré si kupujeme v pultovom predaji prípadne v kelímkoch. Je ideálny na oslavy, rodinné príležitosti, alebo len tak na večeru ak potrebujete zlikvidovať z chladničky pozostatky šunky a salámy.
príprava
Suroviny
| 4 ks uvarené |
|
| 4 ks kyslá |
|
| 1 ks |
|
| 20 dg |
|
| 10 dg suchá |
|
| 10 dg strúhaný |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 125 ml |
|
| podľa chuti (alebo jogurt) |
|
| 1 malá konzerva |
|
Postup
-
1
Prečo 3-2-1....do menšieho hrnca dáme 3 lyžice kečupu, 2 lyžice oleja a 1 lyžicu worcester omáčky, všetko spolu premiešame a zohrejeme kým nám nezačne bublať. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Do misy si nahrubo nastrúhame vajíčka uvarené natvrdo, najemno postrúhané kyslé uhorky a cibuľu, tá može byť postrúhaná alebo najemno nakrájaná, kto ako má rád. Pridáme na nakrájanú šunku, salámu, kukuricu, nastrúhaný syr. Šunka aj saláma by mala byť nakrajaná na trošku hrubšie plátky, a potom na kocky. Pridávala som už aj olivy, moravské mäso, viem si tam predstaviť aj tuniaka v konzerve. Naposledy som pridávala sterilizovanú kápiu na jemno nakrajánu. Fantázie sa medze nekladú.
- 3
Následné pridáme omáčku, ktorá by už mala byť vychladená a postupne začneme pridávať majonézu a miešame. Píšem postupne, lebo keď som ho robila prvý raz dala som tam celý obsah flaštičky a bolo to veľmi majonézové. Kyslá smotana tam môže byť alebo nemusí, ako kto má rád. To isté platí o chilli omáčke, ak má niekto rád pikantné. Odporúčam aby ste si na začiatok spravili len ten základný, t.j len so šunkou, vajička,kyslá uhorka, cibuľa...to je originál a potom uvidíte čo by ste do neho ešte pridali a vylepšili si ho. Najlepší je aspon 2 hodinky odležaný, aby sa tie chute spojili.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu