Jarná čokoládovo-citrónová roláda
Foto: droetker
Komerčný recept
na 170-190 °C
Suroviny
Na cesto: | |
3 ks |
|
120 g |
|
1 bal |
|
150 g |
|
1 PL |
|
Na náplň: | |
500 g |
|
50 - 70 g |
|
1 bal |
|
z 2 citrónov (podľa chuti) |
|
1 bal |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 – 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 10 minút<br /><br /> Ešte horúci upečený korpus spolu s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom a šťavou z citróna (ochutíme podľa chuti). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do tvarohu. Dôkladne zamiešame.
- 4
Vychladnutý korpus rozvinieme a pomocou stierky natrieme náplňou. Roládu zavinieme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme oblátkovými kvetinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu