Jarná čokoládovo-citrónová roláda

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 21. mája 2015
Jarná čokoládovo-citrónová roláda
Foto: droetker

Komerčný recept

10 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
120 g
1 bal
150 g
1 PL
Na náplň:
500 g
50 - 70 g
1 bal
z 2 citrónov (podľa chuti)
1 bal
100 ml
Na ozdobenie:
1 bal




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 – 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 10 minút<br /><br /> Ešte horúci upečený korpus spolu s papierom stočíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom a šťavou z citróna (ochutíme podľa chuti). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do tvarohu. Dôkladne zamiešame.

  4. 4

    Vychladnutý korpus rozvinieme a pomocou stierky natrieme náplňou. Roládu zavinieme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme oblátkovými kvetinami.

Diskusia k receptu

tinca
vyzerá skvele,len či aj tak chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia