Foto: veganvidya
Sladkosti z našej vegánskej svadby IV. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia na rožky a krém pochádza z internetu. Môžete ich zdobiť aj Zobraziť celý popisSladkosti z našej vegánskej svadby IV. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia na rožky a krém pochádza z internetu. Môžete ich zdobiť aj inými krémami: karamelovým, vanilkovým, kávovým a pod. Rožky sú po upečení chrumkavé, ale po nazdobení krémom zmäknú.
porcií
na 150 °C
Suroviny
20 g |
|
40 ml |
|
100 g (pomlieť na práškový) |
|
100 g (nahrubo pomlieť) |
|
1 PL |
|
Krém: | |
50 ml |
|
7 g |
|
30 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na rožky zmiešame, ak je cesto príliš riedke pridáme ešte trošku celozrnnej múky. Vložíme do vrecúška so zdobiacou špičkou a na plechu s papierom na pečenie tvarujeme oválne rožky. Pečieme asi 25 min pri 150 C alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme si krém: z mlieka a kukuričného škrobu uvaríme hustý krém. Odstavíme. Pridáme čokoládu a 0,5 PL rastlinného tuku. Vymiešame dohladka. Po vychladnutí vyšľaháme so zvyšným tukom.
- 3
Rožky ozdobíme krémom. Necháme ich v chladničke trochu stuhnúť.
- 2
Diskusia k receptu