Orechové rožky s čokoládovým krémom (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 14. júla 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby IV. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia na rožky a krém pochádza z internetu. Môžete ich zdobiť aj Zobraziť celý popisSladkosti z našej vegánskej svadby IV. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia na rožky a krém pochádza z internetu. Môžete ich zdobiť aj inými krémami: karamelovým, vanilkovým, kávovým a pod. Rožky sú po upečení chrumkavé, ale po nazdobení krémom zmäknú.

30 ks
porcií
25 minút
na 150 °C

Suroviny

20 g
40 ml
100 g (pomlieť na práškový)
100 g (nahrubo pomlieť)
1 PL
Krém:
50 ml
7 g
30 g
40 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na rožky zmiešame, ak je cesto príliš riedke pridáme ešte trošku celozrnnej múky. Vložíme do vrecúška so zdobiacou špičkou a na plechu s papierom na pečenie tvarujeme oválne rožky. Pečieme asi 25 min pri 150 C alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si krém: z mlieka a kukuričného škrobu uvaríme hustý krém. Odstavíme. Pridáme čokoládu a 0,5 PL rastlinného tuku. Vymiešame dohladka. Po vychladnutí vyšľaháme so zvyšným tukom.

    Orechové rožky s čokoládovým krémom (vegan) - obrázok 2
  3. 3

    Rožky ozdobíme krémom. Necháme ich v chladničke trochu stuhnúť.

    Orechové rožky s čokoládovým krémom (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

veganvidya
@polepetko ja som robila krem z dvojnasobnej davky a bolo ho strasidelne vela... tak som to sem prisposobila, snad som sa nesekla :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia