Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Zapekaný karfiol
Ked je uz masa dost :) Pri tomto jedle mozete menit suroviny no zakladom je karfiol a...
Buchty s dvoma plnkami
Takéto buchty s dvoma plnkami som ešte nerobila, tak som vyskúšala a oplatilo sa. Chutilo...
Králik s kapustou a žemľovou knedľou
Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.
Grilovaný hamburger
Komerčný recept<br /> Pripravte si šťavnaté hamburgery s Ajvarom jemným Podravka a volským okom v chrumkavom pečive a...
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
Pečené buchty
Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.
Cuketová sekaná
K nahrubo nasekanej cukete pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Cibuľu nakrájame najemno, nastrúhame syr,...
Mleté mäso pečené v zelenej paprike
Už dávnejšie ma v TV vysielaní zaujala talianska kuchárka Lidia Giuliana Matticchio Bastianich, ktorá do...
Gallo Pinto alebo ryža s fazuľou, slaninou a vajíčkom
Jednoduché ale výborné jedlo zo stredoamerickej kuchyne. Toto je jeden z úplne prvých cudzokrajných receptov, ...
Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi...
Karamelizovaný ovocný bulgur
Tak nevím, co mně vedlo k vytvoření tohoto receptu jestli je to láska k mé ženě,...
Králík na česneku pečený s uzeným bůčkem
Králíka rozporcujeme, řádně prošpikujeme špekem, osolíme a pokmínujeme, poklademe do pekáčku a přidáme uzený...
Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky
Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...
Plnená zemiaková placka
Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo...
Špagety s výbornou bielou omáčkou
Tento recept som dokopy dala sama. Je to podobne spagetam Carbonara, ale je este lepsie!...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré
Sám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s...
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...
Prsia „rossini“ na brokolicovej placke
Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu...
Jesenné čerenčianske kuriatko
Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A...
Špagety s kuriatkovou omáčkou
Vždy keď som mala kuriatka, robila som z nich automaticky polievku, ale tentokrát som sa...
Zemiakovo-cuketová príloha k pečenému mäsu
Asi pred rokom som pridala recept na Kura v cuketovej omáčke a recept na Kura...
Vyprážané guľky z kuracích pŕs plnené bylinkovým maslom
Kuracie mäso možno pripraviť na tisíc spôsobov. Mali sme milú návštevu, tak som chcela prekvapiť...
Fusilli s cuketou, šampiňónmi a šunkou
Dnes som varila podľa mojej nevesty. Chceli niečo ľahké.
Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...