Tradičný medový krémeš fotorecept
Foto: martin2002
Dnes opäť na želanie môjho ocina. Ale myslel som si, že z lístkového cesta sa to bude lámať. Tak som urobil toto cesto. Celkom Zobraziť celý popisDnes opäť na želanie môjho ocina. Ale myslel som si, že z lístkového cesta sa to bude lámať. Tak som urobil toto cesto. Celkom to ide, ale treba to vaľkať na plechu. Zákusok je fantastický. Veď uvidíte sami.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 PL (lesný, agátový...) |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
Plnka I: | |
1 l 1,5 %-né |
|
2 bal |
|
3 PL |
|
150 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Plnka II: | |
500 ml 33 %-ná |
|
2 bal |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto, t.j.: múka, práškový cukor, med, Palmarin, vajíčka, sóda bikarbóna.
-
2
Cesto si pripravíme tak, že všetky prísady spolu zmiešame.
-
3
Zmiesené cesto si preložíme na dosku.
-
4
Cesto si vymiesime a vyformujeme do bochníka. Dáme na pomúčený tanier a necháme v chladničke asi 1/4 hod.
-
5
Pripravíme si 1. plnku a to tak, že: 1/2 l mlieka si dáme do hrnca, pridáme 3 PL hrubej múky, 2 žĺtky a 15 dkg kryšt.cukru. V miske si zmiešame opäť 1/2 l mlieka s dvoma balíčkami Zlatého klasu a vanilkový cukor. Spolu zmiešame a pridáme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného miešanie vychladnúť.
-
6
Plnka 2: Pripravíme si 2 šľahačky a 2 sáčky Smetafixu.
-
7
Všetko si dáme do mixéra a ideme šľahať.
-
8
Šľaháme poriadne do tuha.
-
9
Po asi 1/4 hod. si cesto rozdelíme na dve časti. Každú jednu PORIADNE!!!!!!!! pomúčime a vyvaľkáme iba čiastočne. Treba do už dovaľkať na obrátenej strane plechu. Inak sa to trhá!!!. Popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 5-7min. Ide to rýchlo.
-
10
Po upečení...
-
11
Tak a tu už máme upečené oba pláty.
-
12
Neľakajte sa, keď sa vám nejaký plát zlomí alebo pukne, tými plnkami sa to pospája. Žiaľbohu, je to veľmi krehké cesto. Necháme ich vychladnúť. Tak a ideme na plnku 1: do hustej a vychladnutej kaše pridáme nakrájanú Heliu a celé to zmixujeme, keď chcete môžete pridať aj trochu rumu.
-
13
Tak, teraz si na prvý plát cesta dáme zmiešanú vanilkovú plnku.
-
14
Na prvú plnku dáme vychladenú tuhú šľahačku.
-
15
Celé to pekne zahladíme...
-
16
Na obe plnky jemne priložíme druhý plát cesta, tou krajšou stranou na vrch.
-
17
Plát si polejeme roztopenou čokoládovou polevou nad parou z Cery a čokolády na varenie. Zahladíme a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Keď ideme krájať, tak nožíkom namočeným vo vriacej vode urobíme jemné zárezy na kocky /6x6 cm/ a až potom krájame, pretože zákusok je ešte krehký. Najlepšie je ho pripraviť večer a ráno krájať alebo naopak, pretože tie pláty sú už potom mäkké a nasiaknuté plnkami.
-
18
Tak, po toľkej práci vám prajem Dobrú chuť. Zákusok je fakt super. Pochutnajte si.
Ano, všetko sú to skoro podobné zákusky, či už krémovník, krémeš, medové krémeše. Ďakujem za komentár:))
Ďakujem:))
ja viem, ze tam ide aj olej, aby sa aj lepsie poleva krajala, predsa olej nezaschne, ale v pohároch som mal vzdy polevy co mi ostali z cery a cokolady na varenie. Dakujem vam za radu a komentar:D
Dakujem krasne:D
Dakujem
@Jozka2 , toto nie je Francúzsky, ten sa robí z lístkového cesta a aj krém je iný.......