Foto: medovnicek
Recept som objavila v Eurotelevízii.
Postup
-
1
Plech vyložíme be-be keksami. Použila som dvojfarebné, lebo mi z minulého pečenia ostali kakaové a chcela som ich minúť.
-
2
Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor, mascarpone, citrónovú šťavu a vymiešame hladký krém. Želatínu namočíme do 50 ml jablkového džúsu (presne podľa návodu - použila som túto http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/prisady-na-varenie-a-pecenie/zelatina-potrav-liana-1ks-20g.html), ohrejeme ju - pozor nesmie vrieť, zohrievame ju len toľko čo sa rozpustí. Keď trocha vychladne, primiešame ju do krému s mascarpone.
- 3
Rozotrieme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke.
- 4
Jablká umyjeme, zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na maličké kocky. Premiešame s citrónovou šťavou a poukladáme na vrch koláča.
- 5
Ďalšiu želatínu pripravíme v 300 ml jablkového džúsu a zalejeme ňou jabĺčka navrchu koláča.
- 6
Opäť dáme do chladničky stuhnúť. Potom už len krájame na jednotlivé kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ved tam ide neurekom slahackovej smotany a mascarpone.
Zaujimave, ze ste vystacili s 3 velkymi jablkami na 2 vrstvy.