Foto: dorisa
Super zeleninová nátierka. Dávam ju vnučke na desiatu.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si baklažán nakrájame ho na plátky hrubé cca 7mm a cibuľu. Osolíme.
-
2
Na grilovacej panvici ugrilujeme najprv baklažán...
-
3
...potom plátky cibule.
-
4
Necháme vychladnúť.
-
5
Namočili sme si aj slnečnicové semienka, ktoré zlejeme.
-
6
Suroviny na nátierku dáme do vyššej nádoby
-
7
Tyčovým mixérom zmes baklažánu a cibule mixujeme spolu s namočenými semiačkami, pridáme aj sušené paradajky. Nátierka je hotová.
-
8
Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.
Fotka pod bodom 8 mi veľmi ,,priťahuje"
oči! Jedlo vyzerá veľmi chutne.
5*