Baklažánová nátierka fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 23. septembra 2015
Baklažánová nátierka (fotorecept)
Foto: dorisa

Super zeleninová nátierka. Dávam ju vnučke na desiatu.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 šálka
1 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si baklažán nakrájame ho na plátky hrubé cca 7mm a cibuľu. Osolíme.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na grilovacej panvici ugrilujeme najprv baklažán...

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...potom plátky cibule.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Namočili sme si aj slnečnicové semienka, ktoré zlejeme.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Suroviny na nátierku dáme do vyššej nádoby

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tyčovým mixérom zmes baklažánu a cibule mixujeme spolu s namočenými semiačkami, pridáme aj sušené paradajky. Nátierka je hotová.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoja natierka je zaiste velmi chutna,len ja by som chut zvyraznila pridanim citr.stavy,ale opatrne aby ostala chut vyvazena.Milujem balkazanovu natierku.
havino
perfektná, ked mi zostane baklažan po grilovaní, na studeno ho rozotriem vidličkou a na chlieb, tu je pridaná cibuľa, semiačka, dala by som si a aj si urobím
dorisa
@jozka2 , môže byť, neskúšala som s tou citrónovou šťavou, ale nátierka veľmi chutila aj bez nej. @havino , je to recept z nejakej stránky, samozrejme upravený, našla ho dcéra a je nezvyčajný,možno práve pridaním semiačok. @kecemis , aj tebe ďakujem za pochvalu, ako aj ostatným vyššie menovaným.
denyany
Robievam niečo podobné, pridávam však aj upečenú alebo grilovanú papriku a cesnak. Ale iste aj táto verzia je vynikajúca. Veď s baklažánom je všetko mňam, aspoň pre mňa.;-))
dorisa
@denyany , aj ja začínam prichádzať baklažánu na chuť, aspoň v takejto podobe...zatiaľ. Ďakujem
venusa
Je výborný, opeceny, štipku osoleny, koreneny 4 farieb, len tak na hrianke ako piše havino.
afataga
ta musi byt ozaj vyborna, ja by som si tam samozrejme pridala chilli :-) a mozno stipku oregana
dorisa
@atafaga , samozrejme, proti chuti nič nemám, aj my sme si pridali chili, ved aj na obrázku je pripravená paprička:) pozdravujem a ďakujem
arnilka
tvoja nátierka je veľmi chutná, vyzerá naozaj lákavo :-)
5*
zuzkacho
Bakláž.nátierka v tejto podobe so semiačkami musí byť vynikajúca, určite vyskúšam a teším sa že čím ďalej tým viac sa na Vareche objavujú zdravé a bezmäsité jedlá ako napr. tento a krásna fotka tiež
zdenka1009
Táto nátierka sa mi veľmi páči, včera som držala baklažán v ruke a rozmýšľala čo s ním urobiť? Teraz už viem! 5* a v KK
pivonka
Vyskúšala som a popravde, chýba mi tam výraznejšia chuť. Pridala som ďalšiu cibuľu, cesnak, rajčinu, citrónovú šťavu, trošku to pomohlo...
dorisa
@Pivonka , určite recept nie je univerzálny, každá pouzita surovina je inej veľkosti, ale aj chuti.. ten pomer si každý musí sam namiešať.. Som rada, že po úprave ti nátierka chutila. Ďakujem
senci
Vyskúšala som a nám nechutila, bola nahorklá a to som predtým baklažán posolila a nechala odležať, skúšala som to dochucovať cesnakom, nakrájanými paradajkami, cibuľkou, ale žiaľ skončilo to v koši. Aj citrónovú šťavu som trochu pridala či to chuť nezmení, podľa mňa tam nemali ísť tie slnečnicové semiačka, za mňa viac nie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia