Foto: margareta52
Možno budete prekvapený,,,že pagáče, pretože pagáče sú zväčša okrúhle. Tieto pagáče sa pečú v našom okolí , volali ich tak aj naše babky. Sú Zobraziť celý popisMožno budete prekvapený,,,že pagáče, pretože pagáče sú zväčša okrúhle. Tieto pagáče sa pečú v našom okolí , volali ich tak aj naše babky. Sú jednoduché, lacné, chutné a hodia sa napríklad aj k fazuľovej polievke s údeným kolienkom.-)
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistím, pokrájam a uvarím s trochou soli. Uvarené zemiaky prelisujem lisom na zemiaky, nechám vychladnúť.
- 2
K vychladnutých zemiakov pridám múku, soľ a spracujem cesto . Ak je cesto trochu tvrdšie pridám trochu mlieka. Cesto rozdelím na 4 kusy. Každé cesto zvlášť rozvaľkám na veľkosť plecu, potriem olejom a posypem trochou krupice hrubej. Zviniem ako závin a dám do plechu natretého olejom.
- 3
Keď sú všetky "záviny" v plechu rozrežem ich na kusy a urobím na nich nožom mriežky. Potriem vrch olejom a môžu ísť do vyhriatej rúry. Prajem dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
susedka, ktorá ma tento recept naučila bola tuším tiež z okolia Kolárova. Len toto cesto sa vyprážalo v oleji. Ale aj tvar je ten istý. Zaujímavé...
susedka, ktorá ma tento recept naučila bola tuším tiež z okolia Kolárova. Len toto cesto sa vyprážalo v oleji. Ale aj tvar je ten istý. Zaujímavé...