Nátierka s praženicou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 23. januára 2013
Nátierka s praženicou (fotorecept)
Foto: evusik

Pripravovať nátierky má jednu veľkú výhodu, môžete použiť všetko čo máte doma tak, že originál zmeníte k nepoznaniu....

30 minút
príprava

Suroviny

Základná nátierka:
4 ks
150 g
1 PL
Nátierka č.1:
Nátierka č.2:
Nátierka č.3:
Nátierka č.4:




Postup

  1. 1

    Na troche oleja pripravíme praženicu zo štyroch vajec. Osolíme. Ešte horúcu zmiešame s tvarohom, môžeme použiť aj nátierkové maslo.

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme lyžicu horčice, mleté biele (čierne) korenie a vymiešame. Nátierka je hrudková a tak to má byť, ale kľudne ju môžete vymiešať ponorným mixérom do hladka, len sa potom môže stať, že ostane riedka, vtedy si pomôžeme tým, že pridáme maslo, alebo strúhaný syr. Dáme vychladiť. Do takto pripravenej základnej nátierky môžeme pridať akékoľvek prísady podľa chute a stavu chladničky...

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nátierka č.1 - Klobásková - do základnej nátierky pridáme nakrájanú klobásku, cibuľku, pretlačený cesnak, petrželku... podľa chuti osolíme a okoreníme

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    natierame na bagety

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nátierka č.2 - Zeleninová - do základnej nátierky pridáme na drobno nakrájanú papriku červenú, žltú, zelenú, cibuľu, petrželku, osolíme a okoreníme...... pridať môžeme akúkoľvek inú zeleninu napr. pór, mrkvu, rajčiny...

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    natierame na bagety

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nátierka č.3 - Uhorková - do základnej nátierky pridáme na drobno nakrájanú sterilizovanú uhorku, nastrúhaný syr a petrželku, osolíme a okoreníme

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    natierame na bagety a ozdobíme vejárikom kyslej uhorky

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nátierka č.4 - Šunková - do základnej nátierky pridáme na drobno nakrájanú šunku, nastrúhaný syr, petrželku, osolíme, okoreníme

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    natierame na bagety a ozdobíme

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a návšteva môže prísť ....

    Nátierka s praženicou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

denyany
Originálne. Kam na tie nápady chodíš? Ďakujem za inšpiráciu.
renka73
To je ale dobrotka.Šikulka si to nezapreš :) Ukladám a vyskúšam :)
wevewe
no dalsia paradna natierka. a tolko variacii :-)
horalka66
potešil ma tvoj nápad rôznych variácii nátierok :-)ukladám si a budem sa inšpirovať ďakujem :-)
evusik
ďakujem za milé komentáre a ak vyskúšate dúfam, že bude chutiť tak ako nám :-)
jerica
super základ na nátierky rôznych chutí,
pre mňa vynikajúca 1,2 :-) - 5,7:-)
jerica
@evusik ja nemusím šunku ani salám , a klobásku , tak raz do roka dve,tri kolieska , ale to musí byť tá naj , na slané , moje chuťové bunky sú skôr na syr .
evusik
@jerica s tou salámou a šunkou je to u mňa rovnako - zaobídem sa, ale klobásku tú milujem... čo sa týka chutí samozrejme každý si spraví podľa svojho, ale keď robíš pre hostí tak vlastné chute musia ustúpiť a treba spraviť také pestrejšie, nech si každý nájde to svoje... veď to poznáš...
jerica
momentálne fičím na avokáde :-)
tvaroh,strúhaný syr,cibuľka,smotana(majolka),avokádo,nastrúhané jablko,citrónova šťava s cukrom,soľ,biele korenie,dám na list z ľadového šalátu,samozrejme bageta.
vierutt
Nádhera! Variabilné, pritom jednoduché, úžasné chute!
margaretka28
@evusik , dalšia parádna do zbierky, aspoň mám z čoho vyberať, ja salámu na chlebe ee , to radšej masť a cibuľu, alebo dobrú nátierku napr. túto.:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia