Koláč je z časopisu Dobré jedlo r. 2010. Keď je sezóna rebarbory vyskúšajte ho, je vynikajúci!
porcií
Suroviny
250 g |
|
1 čajová lyžička |
|
125 g |
|
125 g |
|
2 |
|
PLNKA: | |
1 kg |
|
150 g |
|
500 ml |
|
1 vrecúško |
|
1 vrecúško |
|
1 |
|
100 g |
|
1 polievková lyžica |
|
Postup
-
1
Múku s kypriacim práškom preosejeme do misy, pridáme pokrájané studené maslo, cukor a vajcia. Rýchlo spracujeme cesto, zabalíme do fólie a na 1/2 hod dáme do chladničky.
- 2
Rebarboru umyjeme, olúpeme, nakrájame asi na 2 cm kúsky posypeme 50g cukru a 1 PL múky-premiešame.
- 3
Smotanu zmiešame so zvyšným cukrom, puding. práškom, vajcom a vanilkovým cukrom.
- 4
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme na plech. Rebarboru rozložíme na cesto a zalejeme smotanovou hmotou. Povrch posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vyhriatej rúry na 180/190 C. Pečieme asi 30 min. Pozn. ja namiesto masla do cesta pridávam Heru. Cesto si vždy dovaľkám v plechu.Plech si vždy vymastím a posypem múkou.Tento koláč neodporúčam piecť na tefl.fólii.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu