Zemiaky plnené bryndzou
Zemiaky uvaríme v šupke a dáme vychladnúť. Vyhladnuté ošúpeme, prerežeme po dĺžke na poli a vydlabeme stred....
Jahodové muffiny
Pri tomto recepte taktisto možno použiť jahody čerštvé, mrazené, z konzervy, zo záhradky, ...
Fašírka v rožku
Veľmi obľúbený spôsob umiestnenia fašírky... jednak zostane vláčna, nevysušuje sa, nevypráža sa na rozpálenom...
Zapečený žihľavový nákyp
Začala sa sezona mladej žihlavy, tak prečo to nevyužit ;-) Je to jedna z najzdravších...
Vianočná kapustnica z Kandaháru (Afganistan)
Ahojte varecháci, splnil sa mi môj detský sen, varil som v naozajstnej kuchyni pre profesionálov,...
Jednoduchý zeleninový šalát s bazalkou
Veľa zeleniny, čerstvá voňavá bazalka a trochu slaného syru, lebo menej býva niekedy viac :)
Bulgur s hlivou
Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a výraznou chuťou balkánskeho syra je to mňamka :-)
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
cestoviny si uvarime v slanej vode. na panvici si opražime cibulu, pridame nakrajanú šunku, a na plátky...
Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...
Bramborové čtverečky sypané parmazánem podle paní Drahomily
Recept na bramborové čtverečky jsem ve svém kuchařském archivu měla hodně dlouho. Paní Drahomila byla moje...
Zemiaková pasta v lístkovom ceste
zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple...
Mazanec z pekárničky
Mazanec patrí tiež medzi obľúbené veľkonočné koláče. Ja som vyskúšala mazanec robený v pekárničke.
Morčacie mäso v zemiakovej lokši a pikantná mrkva
Morčacie prsia bez kože predstavujú výborný zdroj bielkovín. Ich obsah tuku je ešte nižší ako u...
Medovníky podľa mamky
Recept mám od mamky, robí ich, odkedy si na to pamätám. Sú ihneď mäkké,...
Kuracie mäso na cesnaku s mrkvou
Tento recept som vymyslela, ked som presla na delenu stravu. Zachutil celej rodine.
Čokoládové ravioly s vanilkovou penou zabaione
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Koláč s hlivou
medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, kde sú šampiňóny alebo hliva ustricová. Sú pre...
Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak
Tento recept nie je zložitý, ale čistenie parného hrnca je, takže som si to trošku...
Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, ...
Žerbó plnené kolieska
Žerbové rezy sú veľmi obľúbeným zákuskom aj počas Vianoc. sú vďačné, lebo dlho vydržia... vyskúšala...
Huby naložené v soli
Huby (hlivy, podpinky) si naprv očistíme, porežeme a dame obvariť do osolenej vody.
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
Japonská palacinka z ovsených vločiek
Ja osobne mám najradšej jednoduché dezerty - najmä ovocné. Túto japonskú palacinku milujem - väčšinou si...
Mäkké Miškine medovníčky
Tieto medovníčky sú chuťovo výborné a sú hneď mäkké. Ja neviem zdobiť veľmi odborne ale robím...
Domáce bravčové pliecko na červenom víne
Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky... urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku... prílohu som...
Bezlepkové maslové sušienky bez vajíčka
Všetky suroviny spracujeme na vláčne cesto. Odložíme ho na 15 minút do chladničky.
Nemecký chlieb Landbrot
Tento chlieb je z knihy Chlieb. Napísali ju autori: Eric Treuille a Ursula Ferrigno.
Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso,...
Šalát z listov kučeraveho kelu
Rýchly šalát vhodný k samotnej konzumácii, alebo ako príloha. Recept je od Angely Liddon z...
Hlivový paprikáš
Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam...