Kávové rezy s rumom
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 15. februára 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 15. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
35 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
8 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
60 g |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
8 ks na sneh |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Plnka 1: | |
190 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
Plnka 2: | |
200 ml |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Najprv vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridáme orechy, strúhanku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame zľahka sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 160 – 170 °C.
- 2
Po upečení korpus necháme vychladiť a pokvapkáme rumom a kávou. Pripravíme prvú plnku zmiešaním cukru, masla a vajíčok.
- 3
Pri príprave druhej plnky roztopíme čokoládu nad parou, zmiešame ju spolu so silnou kávou a po vychladnutí obe plnky spojíme a natrieme na korpus.
- 4
Ak sme si ešte nechali trochu plnky, dozdobíme ňou rezy. Pre kontrast môžeme použiť aj lístky čerstvej mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bod č.3 mi nie je jasny: ake dve plnky, snad 2 zlozky plnky. Nemam pravdu?
Myslím si, že bod č. 3 je jasný. Sú to plnky :-)