Kávové rezy s rumom

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 15. februára 2016
Kávové rezy s rumom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava
35 minút
na 160-170 °C

Suroviny

8 ks
200 g
200 g
60 g
1 PL
1/2 bal.
8 ks na sneh
2 PL
2 PL
Plnka 1:
190 g
200 g
2 ks
Plnka 2:
200 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Najprv vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridáme orechy, strúhanku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame zľahka sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 160 – 170 °C.

  2. 2

    Po upečení korpus necháme vychladiť a pokvapkáme rumom a kávou. Pripravíme prvú plnku zmiešaním cukru, masla a vajíčok.

  3. 3

    Pri príprave druhej plnky roztopíme čokoládu nad parou, zmiešame ju spolu so silnou kávou a po vychladnutí obe plnky spojíme a natrieme na korpus.

  4. 4

    Ak sme si ešte nechali trochu plnky, dozdobíme ňou rezy. Pre kontrast môžeme použiť aj lístky čerstvej mäty.

Diskusia k receptu

marienka44
Postup pri priprave plniek je nejasny.
Bod č.3 mi nie je jasny: ake dve plnky, snad 2 zlozky plnky. Nemam pravdu?
3sandra3
Hoci by som vajíčka s cukrom šľahala nad parou. A potom prišľahám maslo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia