Pudingové košíčky - polotovar lístkové cesto

sonulienka - fotkasonulienka, 10. mája 2015

Mala som kúpené lístkové cesto a nahlásila sa mi návšteva tak som rýchlo makala aby som mala čím ponúknuť.

20
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal.
500 ml
150 g
1 bal.
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Tento recept som si našla na mimibazáre a neľutujem. Ďakujem autorke je fakt výborný a hlavne rýchlo som mala pripravené pohostenie. Lístkové cesto som si rozvaľkala, na plech som si dala muffínové košíčky a vykrajovala som 8 cm kolieska, ktoré som dávala do košíčkov. Trochu som vidličkou poprepichovala a dala piecť. Čo som mala okrajky som vykrojila kvietky a tiež dala upievť. Uvarila som si puding - tradične. Do 350 ml.mlieka som dala 150 g cukru dala variť a do 150 ml.mlieka som dala žĺtko a zlatý klas dobre rozmiešala a keď začalo mlieko vrieť som uvarila hustý puding. Do uvareného som dala vanilkový cukor a 1 PL rumu. Keď boli košíčky upečené a vychladnuté a tiež puding mierne vychladnutý som ich začala plniť. Jednu lyžicu pudingu - lekvár a zase puding. Na vrch som dala upečené kvietky a posypala práškovým a vanilkový cukrom. A hotovo.

    Pudingové košíčky - polotovar lístkové cesto - obrázok 1
  2. 2

    No a ešte jeden pohľad.

    Pudingové košíčky - polotovar lístkové cesto - obrázok 2
  3. 3

    No a ešte som urobila aj slané tyčinky tiež hotové lístkové cesto. A bolo čím ponúknuť. Ešte, že občas kúpim aj polotovar človek nikdy nevie kedy sa hodí práve tak ako mne dnes.

Diskusia k receptu

sonulienka
No len si dievčence uložte, človek nikdy nevie tak ako ja kedy sa takýto pohotový recept zíde.
ubka
Veľmi pekné, @sonulienka ja som tiež odpozerala recept z časopisu a piekla som rovno naplnené kosicky pudingom a do každého som dala 1ks zavaranej mandarinky,tiež to bolo chutné...nevyduli sa kosicky ked sa piekli bez naplne?
evanaaa
Ukladám si do kolónky - Lístkové cesto, veruže sa zíde, mala som aj brožúrku s receptami len z lístk. cesta, bolo tam veľa reecptov, len neviem, či ju ešte mám, tak si ich beriem odtiaľto. Puding mám tiež rada, dá sa skúsiť viacej variant.....
Pre @ubka - ak si prečítaš postup, zistíš, že @sonulienka cesto (košíčky) pred pečením popichala, aby sa nanadúvali.
sonulienka
Ďakujem Vám a vyskúšajte určite Vám bude chutiť. A @evanaaa áno ďakujem, že si odpovedala @ubke popichala som cesto vidličkou keď som dala do košíčkov a nevydulo sa mi. Len možno by som vykrajovala ešte väčšie aspoň 9-10 cm.Musím na budúce skúsiť.
Ale inak chuťove výborné na moje prekvapenie. Aj autorka chválila a dávam jej za 100% pravdu.
jerica
Nezaprieš, si šikulka nielen pri ručných prácach, ale aj v rýchlej príprave super zákuskoch, slaných kyticiach ani nehovorím, máš môj veľký obdiv, jednoducho sa vynajdeš v každej "možnej nemožnej" situácii :-)
Sonička , ani toľko klobúkov nemám doma čo by som si ich pri tebe snímala :-)
sonulienka
Jarka ďakujem Ti ale nie je to zas tak ako píšeš každá sme šikovná veď v konečnom dôsledku sme už na dôchodku tak si vyplňujeme dlhé chvíle.
A Tvoje recepty sú na vyššej úrovni ako moje to sa nedá poprieť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia