Smotanová torta

timike - bez fotkytimike, 1. februára 2016
Smotanová torta
Foto: timike

Túto tortu mám najradšie, ale nie len ja, ale moja celá rodina... lebo nemusíme s ňou veľa pracovať a piecť.

1
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
250 g
250 ml
360 ml
2 bal.
3 plátky
2 PL
50 g
1/2 l
1 bal. kvalitný




Postup

  1. 1

    Piškóty zľahka namočíme do kávy, naši také nemusia, tak som ju nahradila zeleným čajom a rozložíme ich na dno tortovej formy. Moja mala priemer 24 cm. Papier na pečenie som dala, ale netreba.

  2. 2

    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Jemný tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a druhým vanilkovým cukrom, stačí zľahka ručne a zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Obe hmoty spojíme a polovicu rozotrieme na piškóty. Nasleduje ďalšia vrstva piškót. Na chvíľu dáme do chladničky aj zvyšnú smotanovú hmotu.

  3. 3

    Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame maslo a miešame až do vychladnutia. Puding rozotrieme na piškóty. Uložíme poslednú vrstvu piškót. A navrch pridáme druhú polovicu smotanového krému.

  4. 4

    Uložíme do chladničky najlepšie na noc. Ak sa ponáhľame pomôže pár hodín v mrazničke. Pred podávaním posypeme tortu kakaom.

Diskusia k receptu

fazia
Ďakujem za recept. Pochutnali sme si. Pekná, zdravá a aj chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia