Foto: timike
Túto tortu mám najradšie, ale nie len ja, ale moja celá rodina... lebo nemusíme s ňou veľa pracovať a piecť.
porcia
príprava
Postup
-
1
Piškóty zľahka namočíme do kávy, naši také nemusia, tak som ju nahradila zeleným čajom a rozložíme ich na dno tortovej formy. Moja mala priemer 24 cm. Papier na pečenie som dala, ale netreba.
- 2
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Jemný tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a druhým vanilkovým cukrom, stačí zľahka ručne a zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Obe hmoty spojíme a polovicu rozotrieme na piškóty. Nasleduje ďalšia vrstva piškót. Na chvíľu dáme do chladničky aj zvyšnú smotanovú hmotu.
- 3
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame maslo a miešame až do vychladnutia. Puding rozotrieme na piškóty. Uložíme poslednú vrstvu piškót. A navrch pridáme druhú polovicu smotanového krému.
- 4
Uložíme do chladničky najlepšie na noc. Ak sa ponáhľame pomôže pár hodín v mrazničke. Pred podávaním posypeme tortu kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu