
Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú...

Valentínska bábovka
Recept olejovej bábovky pozná asi každý, lenže ja som si ho trochu pozmenila tou čokoládou a...

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...

Omeleta s orechovou plnkou
Vajcia jemne osolíme, dobre rozmiešame a nalejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Omeletu opečieme z...

Kysnuté koláčiky na slano s pohánkovým tvarohom
Nedá sa jesť len sladké a prepadla ma chuť na niečo chutné a slané. Tak som...

Čučoriedkové jarné cupcaky s mrveničkou
Tieto cupkaky sú krásne nadýchané, na jar ako stvorené. Môžeme ich kombinovať s rôznym sezónnym ovocím....

Filé z tresky s pomarančmi
Do kastróla vložíme fi lé, pokvapkáme ho šťavou z citróna, pridáme celú olúpanú cibuľu, nové korenie, ...

Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...

Nátierka so syrom a bylinkami
Dohladka vymiešajte tvaroh, cottage syr a kyslú smotanu. Syr nastrúhajte nadrobno a spolu s pažítkou,...

Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...

Nutela hviezdičky
Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....

Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...

Banány v čokoláde
Banány olupeme a nakrájame na 1cm hrube kolieska. Každé koliesko vložíme medzi dve piškoty a spojíme šparadlom...

Makové gnocchi s jahodami
Niet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba...

Kardamómové venčeky
Voňavé, sladké, jemné, chrumkavé a kalorické... Všetko, čo má mať tá správna...

Želé z bazy
je to recept od mojej kolegine je uplne lahky a ty co maju radi Bazu si pochutnaju......

Teplý obložený chlebík
U nás veľmi obľúbené jedlo, osvedčilo sa aj pri neohlásenej návšteve, dúfam, že bude...

Suppe mit grissnoky,polievka s nokami
Pracovala som dlho v Rakúsku a tam som sa naučila rýchlo a chutne navariť... niektoré recepty...

Nutellové „brownies“
Z vajíčka oddelit žĺtok od bielku a pridať do každého pol kl cukru. Oboje poriadne vyšľahať...

Jahňacie ihly
Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či...

Kokosové Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami
Úžasná kombinácia dobre vychladeného Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami.

Makaróny na ázijský spôsob
Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...

Ceviche de pescado (Marinovaná ryba s tortilla čipsami)
Rybu nevaríme, ale vložíme ju do ovocnej šťavy a dáme do chladničky asi na jednu hodinu....

Muffiny v tvare ruže
Tento recept som získala z jedného časopisu ako madlenky. Keďže doteraz sa mi forma na madlenky...