Kalerábová nátierka s chrenom
Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...
Krokety z kozieho syra s hruškovou polievkou
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...
Jarné zemiaky s petržlenovým maslom
Zemiaky očistíme kartáčom, nakrájame a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Počas varenia...
Mrkvovo-škoricové koláčiky s krémom z bielej čokolády a mascarpone
Môj výmysel. Veľmi sladká mňamka :)
Fazuľová polievka s paradajkami
Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a...
Štrúdľa plnená lososom
Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...
Špenátový pletenec
Musím sa priznať, že slané dobroty som mala vždy radšej ako tie sladké. Tentokrát mi...
Bryndzový posúch
Z múky , žltkov, štipku soli a kvásku zamiesiť cesto a nechať vykysnúť. Potom ho roztiahnúť...
Kôprovo-syrové pletienky
Krásne voňavé pečivo pre obľúbencov kôpru! Kto ho nemá rád, môže nahradiť žeruchou, pažítkou alebo inými bylinkami. Recept...
Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...
Čučoriedky a jahody na kysnutom ceste
Snažím sa vyprázdniť mrazničku. Preto som aj dnes upiekla tento ovocný koláč s mrveničkou.
Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...
Ryžovo-kokosové kocky s mangovým pyré
Kto má chuť na trochu exotický dezert, može sa inšpirovať týmto receptom. Nie je príliš...
Plnené teľacie nožičky
Teľaciu nožičku vykostíme a očistíme . Vyložíme ju slaninkou a mletým mäsom. Mrkvu očistíme a narežeme...
Revírnické tajomstvo
Odležné stehno z diviaka umyjeme, nakrájame na rezance a dusíme na oleji s cibuľou nakrájanou nadrobno. Pridáme...
Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...
Pečená cukina s fazuľou
Cukinu takto nakrájame na kolieska, ošúpeme a vyberieme aj dužinu s jadrami a posolíme
Hrianka so zemiakovým šalátom
Šalát: zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pretlačíme ako na zemiakový šalát, osolíme, okoreníme,...
Pulao s jarnou cibuľkou
V hrnci zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a...
Petržlenová polievočka
Túto polievočku som si vymyslela, ked mi už dochádzali nápady, nakoľko mám celiakiu kombinovanú aj...
Dezert Rosalinda
Obľúbený dezert môjho detstva... po rokoch som ho urobila tieto Vianoce, a každý večer som...
Mäsovo-zeleninové penne
Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.