prazdny

Kalerábová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...

prazdny

Krokety z kozieho syra s hruškovou polievkou

Dezerty

Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

prazdny

Lososová „živánska“

Hlavné jedlá

Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...

prazdny

Jarné zemiaky s petržlenovým maslom

Zemiaky očistíme kartáčom, nakrájame a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Počas varenia...

prazdny

Mat & Toni

Nápoje

Komerčný recept

prazdny

Penne s omáčkou z kuracej pečienky

Kuracie mäso

Recept na rýchly obed alebo večeru.

prazdny

Grönkål

Bezmäsité jedlá

Dusený ružičkový kel s cesnakom a syrom.

prazdny

Fazuľová polievka s paradajkami

Polievky

Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a...

prazdny

Mušle sv. Jakuba na artičokách

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré.

prazdny

Štrúdľa plnená lososom

Hlavné jedlá

Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...

prazdny

Špenátový pletenec

Bezmäsité jedlá

Musím sa priznať, že slané dobroty som mala vždy radšej ako tie sladké. Tentokrát mi...

prazdny

Mandľové čipsy

Koláče

Robila som ich prvý raz, ale určite nie posledný...

prazdny

Bryndzový posúch

Bezmäsité jedlá

Z múky , žltkov, štipku soli a kvásku zamiesiť cesto a nechať vykysnúť. Potom ho roztiahnúť...

prazdny

Kôprovo-syrové pletienky

Bezmäsité jedlá

Krásne voňavé pečivo pre obľúbencov kôpru! Kto ho nemá rád, môže nahradiť žeruchou, pažítkou alebo inými bylinkami. Recept...

prazdny

Mandľová bábovka

Koláče

Komerčný recept

prazdny

Hovädzie rebrá s feniklom

Hovädzie mäso

Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

prazdny

Dal karí

Bezmäsité jedlá

Toor dal je strukovina. http://en. wikipedia. org/wiki/Pigeon_pea

prazdny

Čučoriedky a jahody na kysnutom ceste

Koláče

Snažím sa vyprázdniť mrazničku. Preto som aj dnes upiekla tento ovocný koláč s mrveničkou.

prazdny

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Bravčové mäso

Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

prazdny

Stromček z kysnutého cesta

Koláče

Z mlieka, droždia a cukru vytvoríme kvások

prazdny

Adventné orechové muffiny

Dezerty

Jemné jako vata a krásné voňavé :-)

prazdny

Ryžovo-kokosové kocky s mangovým pyré

Dezerty

Kto má chuť na trochu exotický dezert, može sa inšpirovať týmto receptom. Nie je príliš...

prazdny

Plnené teľacie nožičky

Hlavné jedlá

Teľaciu nožičku vykostíme a očistíme . Vyložíme ju slaninkou a mletým mäsom. Mrkvu očistíme a narežeme...

prazdny

Revírnické tajomstvo

Odležné stehno z diviaka umyjeme, nakrájame na rezance a dusíme na oleji s cibuľou nakrájanou nadrobno. Pridáme...

prazdny

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Hovädzie mäso

Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

prazdny

Koláč s rebarborou

Koláče

koláč je v naši rodine obľúbený, je veľmi chutný

prazdny

Pečená cukina s fazuľou

Bezmäsité jedlá

Cukinu takto nakrájame na kolieska, ošúpeme a vyberieme aj dužinu s jadrami a posolíme

prazdny

Hrianka so zemiakovým šalátom

Slané chuťovky

Šalát: zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pretlačíme ako na zemiakový šalát, osolíme, okoreníme,...

prazdny

Pulao s jarnou cibuľkou

Bezmäsité jedlá

V hrnci zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a...

prazdny

Petržlenová polievočka

Bezmäsité jedlá

Túto polievočku som si vymyslela, ked mi už dochádzali nápady, nakoľko mám celiakiu kombinovanú aj...

prazdny

Dezert Rosalinda

Koláče

Obľúbený dezert môjho detstva... po rokoch som ho urobila tieto Vianoce, a každý večer som...

prazdny

Mäsovo-zeleninové penne

Bravčové mäso

Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.