Jablkový koláčik

mitzy - fotkamitzy, 6. novembra 2016
Jablkový koláčik
Foto: mitzy

Tento jablkový koláčik je veľmi ľahký a chutný a jablková sezóna je v plnom prúde, tak treba skúsiť. Netreba naň veľa surovín, iba tie Zobraziť celý popisTento jablkový koláčik je veľmi ľahký a chutný a jablková sezóna je v plnom prúde, tak treba skúsiť. Netreba naň veľa surovín, iba tie základné, ktoré sú doma väčšinou vždy, a keď nie, dajú sa nahradiť.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
6 ks
1/2 hrnčeka
1 bal
1 bal
2-3 PL
1/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Hrnček má 250 ml. Zmiešame špaldovú a polohrubú múku. Pridáme prášok do pečiva, cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko olej. Do cesta vmiešame hrozienka, ktoré boli namočené vo vode. Pridáme 4 nastrúhané jablká. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme zhruba 20 min na 180-tich stupňoch. Záleží od veľkosti plechu aj od rúry.

  2. 2

    V malom hrnci na sporáku na miernom ohni zmiešame kakao s vodou. Môžeme pridať trochu cukru a mlieka. Urobíme si polevu.

  3. 3

    Keď je koláč upečený, natrieme naň marhulový džem, polejeme ho kakaovou polevou a posypeme kokosom. Zvyšné 2 jabĺčka nakrájame na štvrťky a tie nakrájame na jemné plátky, ktorými koláč ozdobíme.

  4. 4

    Koláčik chladíme v chladničke aspoň hodinu a potom už môžeme nakrájať a vychutnať s kávičkou alebo čajom.

Diskusia k receptu

mitzy
@Monty469 (7.11.2016 19:13) je velmi stavnaty :) daju sa don dat i orechy pomlete, aj ako ozdoba. Ja som vsak doma nemala. Preto som i ozdobila kokosom a jablckami, najblizsie budem robit i s orechami.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia