Foto: mitzy
Tento jablkový koláčik je veľmi ľahký a chutný a jablková sezóna je v plnom prúde, tak treba skúsiť. Netreba naň veľa surovín, iba tie Zobraziť celý popisTento jablkový koláčik je veľmi ľahký a chutný a jablková sezóna je v plnom prúde, tak treba skúsiť. Netreba naň veľa surovín, iba tie základné, ktoré sú doma väčšinou vždy, a keď nie, dajú sa nahradiť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
6 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
2-3 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Hrnček má 250 ml. Zmiešame špaldovú a polohrubú múku. Pridáme prášok do pečiva, cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko olej. Do cesta vmiešame hrozienka, ktoré boli namočené vo vode. Pridáme 4 nastrúhané jablká. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme zhruba 20 min na 180-tich stupňoch. Záleží od veľkosti plechu aj od rúry.
- 2
V malom hrnci na sporáku na miernom ohni zmiešame kakao s vodou. Môžeme pridať trochu cukru a mlieka. Urobíme si polevu.
- 3
Keď je koláč upečený, natrieme naň marhulový džem, polejeme ho kakaovou polevou a posypeme kokosom. Zvyšné 2 jabĺčka nakrájame na štvrťky a tie nakrájame na jemné plátky, ktorými koláč ozdobíme.
- 4
Koláčik chladíme v chladničke aspoň hodinu a potom už môžeme nakrájať a vychutnať s kávičkou alebo čajom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu