Grilovaný ananás

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Grilovaný ananás
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
4 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo teflónovej panvici, až sa na ňom začnú objavovať tmavé fľaky. Potom polejeme karamelom a zohrejeme. Z upečených palaciniek vykrojíme oblátky (kolieska veľkosti ananásu alebo trojuholníky), na rozohriatom oleji ich z oboch strán krátko opečieme do zlatohneda a dáme osušiť na papierový obrúsok.

  2. 2

    Mali by ostať chrumkavé a pevné. Javorový sirup (med) zmiešame so sušeným ovocím nakrájaným na drobné kocky. Ak použijeme med, tak ho ochutíme citrónovou šťavou. Striedavo skladáme palacinkové oblátky a grilovaný ananás v karameli, posypeme práškovým cukrom a polejeme ovocím v javorovom sirupe.

  3. 3

    Náš tip: Palacinky možno nahradiť aj tortillovými plackami, zemiakovými lokšami alebo lasagnovými plátkami, ktoré vypražíme v oleji. Vzniknú tak oblátky, ktoré stačí pocukrovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia