
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo teflónovej panvici, až sa na ňom začnú objavovať tmavé fľaky. Potom polejeme karamelom a zohrejeme. Z upečených palaciniek vykrojíme oblátky (kolieska veľkosti ananásu alebo trojuholníky), na rozohriatom oleji ich z oboch strán krátko opečieme do zlatohneda a dáme osušiť na papierový obrúsok.
- 2
Mali by ostať chrumkavé a pevné. Javorový sirup (med) zmiešame so sušeným ovocím nakrájaným na drobné kocky. Ak použijeme med, tak ho ochutíme citrónovou šťavou. Striedavo skladáme palacinkové oblátky a grilovaný ananás v karameli, posypeme práškovým cukrom a polejeme ovocím v javorovom sirupe.
- 3
Náš tip: Palacinky možno nahradiť aj tortillovými plackami, zemiakovými lokšami alebo lasagnovými plátkami, ktoré vypražíme v oleji. Vzniknú tak oblátky, ktoré stačí pocukrovať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu