
Kváskový orechový mazanec
Dlho som váhala, či vôbec niečo upečiem, keďže som ostala sama s nesmiernou kopou práce...

Čokoládové rumové gule
Hrozienka rozsekáme na malé kúsky. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom, do hmoty zamiešame ...

Brokolicovo-syrový koláč
Tento recept som objavila na nete, inšpiroval ma predovšetkým obrázok...

Ojako domburi - kuře s vejci
Jeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno...

Domáci burger
Rozmýšľala som čo na večeru, a tak vzniko toto. Zeleninu môže použiť každý takú, ...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Košíčky na slano
Dnes ráno odišli deti do práce a išla som upratať chladničku, našla som nejaké zbytky a...

Cookies s arašidovým maslom
Arašidové maslo som kúpila prvý krát len nedávno, aby som skúsila ako vlastne chutí. Bohužiaľ,...

Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...

Vločková polievka
Na masle si orestujeme na dobno nakrájanú cibuľu, pridáme ovsené vločky a restujeme kým vločky niesú...

Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami
Knedličky: Šampiňóny rozmixujeme.

Kuracia roláda pečená s balsamikom
Recept na tuto balsamikovu marinadu som nasla na internete.

Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....

Fazuľové klíčky s tofu
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.

Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

Krúpoto s pestom z medvedieho cesnaku
Zbožňujem krúpky a všetky možné pestá. Najradšej mám pesto z medvedieho cesnaku.

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.

Cesto Pate brisée
Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.

Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

Mandľový chlebík
Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu, nutelu, lekvár...

Mango smoothie - východ slnka
Osviežujúci chladený nápoj, ktorý tiež môžeme nazvať východ slnka. Osvieži telo a poteší dušu...

Omeleta s hráškom a bylinkami
Ľahká a rýchla večera (skromnejším aj obed ) práve na dnešný štvrtok.

Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom
Najslávnostnejší deň v živote chce tú najslávnostnejšiu hostinu. Plnú chutí, vôní, farieb, kontrastov; harmonickú gastronómiu z čerstvých, vynikajúcich surovín...

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou
Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...