prazdny

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

prazdny

Špagety s pórom

Cestoviny

Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

prazdny

Rýdziky na karí s cestovinami

Cestoviny

Houby dušené na slanině ve smetanové omáčce.

prazdny

Špagety z chladničky

Kuracie mäso

Keď neviem čo variť, pozriem do chladničky a začínam variť. Tieto špagety na obed chutili...

prazdny

Zaprávané kurča s hríbmi

Kuracie mäso

Čisté kurča rozporciujeme a osolíme. Na rozpalenom masle opražime na tenké plátky nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu....

prazdny

Cestoviny s paradajkami, mozzarellou, pestom a špenátom

Cestoviny

Tento recept som dostala od známeho zo Šale, recept si môžete upraviť, niekedy ho robím...

prazdny

Tofu a čo dom dal

Bezmäsité jedlá

Keďže dcéra nemôže mliečne veci, musela som sa vynájsť :)

prazdny

Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou

Bravčové mäso

Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku....

prazdny

Ostriež na kamute s kešu orieškami

Hlavné jedlá

Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...

prazdny

Fazuľka s vajíčkami

Večera

Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.

prazdny

Hovädzie na klinčekoch

Hovädzie mäso

Mäso prešúpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme z každej strany prudko opečieme na rozpalenom oleji. Pridáme nakrájanu cibuľu,...

prazdny

Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou

Šaláty

Čerstvé šaláty z čerstvej zeleniny, ale aj tepelne pripravené, sú vhodným doplnkom i spestrením v našom potravinovom reťazci....

prazdny

Jablkovo-mätové cestoviny

Cestoviny

Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....

prazdny

Dusené šampiňóny portobello a biele shimeji s nivou

Bezmäsité jedlá

Huby bársakého druhu i počtu, ale hlavne čerstvé a z okolia mojich rodných Košíc vlastnoručne nazbierané, boli a už asi aj navždy ostanú moja vášeň a záľuba!...

prazdny

Zemiaková zmes z Verony

Bezmäsité jedlá

A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...

prazdny

Môj výmysel

Bezmäsité jedlá

Preto, že som vymyselník tak ma napadla takáto vec. Doma mám hrniec na prípravu ryže...

prazdny

Zemiakovo-mäsová maškrta

Hovädzie mäso

Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept......

prazdny

Treska s hubami shimeji

Bezmäsité jedlá

Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

prazdny

Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik)

Bezmäsité jedlá

Zdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba....

prazdny

Chikorita na paprike

Kuracie mäso

Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku....

prazdny

Balkánsky plameň

Bravčové mäso

Pripravíme si všetky suroviny.

prazdny

Zeleninové lečo s ryžou

Bezmäsité jedlá

Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, ...

prazdny

Zemiaky na panvici so slezom kučeravým

Bravčové mäso

Slez kučeravý je zabudnutá liečivá zelenina, listy obsahujú slizové látky, silice, triesloviny. Využitie -...

prazdny

Rezance s paradajkami a hrebenatkou

Cestoviny

Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....

prazdny

Dusené filé na karí a zázvore

Hlavné jedlá

Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

prazdny

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou

Raňajky

Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

prazdny

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík

Cestoviny

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

prazdny

Zajačie stehná so sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Opäť sme mali k dispozícii zajačie mäsko a keďže ja nerada robím dookola tie isté recepty, rozmýšľala som na aký spôsob stehná pripravím....

prazdny

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku

Hlavné jedlá

Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

prazdny

Kuracie prsia s mrkvou a hráškom

Kuracie mäso

Na troche oleja jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia (poprípade iné...