Citrusové želé fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 6. januára 2011

Prudko ovocné :)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Prichystáme si ovocie.

    Citrusové želé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ovocie prerežeme na polovice.

    Citrusové želé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Malou lyžičkou vyberieme dužinu.

    Citrusové želé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z dužiny vyžmýkame šťavu. K šťave prilejeme džús. Množstvo potrebnej tekutiny som zistila tak, že do jednej ovocnej "mištičky" som naliala vodu odmerala a vynásobila množstvom mištičiek. Do hrnca nalejeme štavu, natrháme potrebné množstvo agar agar a necháme apoň 10 minút bobtnať.

    Citrusové želé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na miernom ohni zohrievame kým sa agar nerozpustí. Nalievame do mištičiek z ovocia a necháme stuhnúť. Po stuhnutí krájame na rezy.

    Citrusové želé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aby sa mi ovocie pri nalievani želé neprevrhlo, ukladám ich do muffinkovej formy. Dnes som robila zvášť želé citrónové a zvlášť pomarančové. Želé ešte v hrnci ochutnajte. Občas je potrebné pridať cukor alebo sirup. Fantázii sa medze nekladú, zaujímavo vyzerá napr. malinové želé v citróne alebo rôzne dvojfarebné variácie.

Diskusia k receptu

baboja
Vaaau!!!To urcite urobi radost mojim detom,a aj mne.Krasne,efektne a urcite aj velmi dobre.
remcula
Já se picnu!! To je nádhera! To musím vyzkoušet, vůbec mne nenapadlo, že na hlavním obrázku je želé a ne originál citrus!!
remcula
Ještě jsem chtěla, ten agar agar, už tady byla zmínka o něm, ale nemám ponětí, co to je a kde ho sehnat. To je nějaká želatina?
evanaaa
Žirafninka, ty asi celé dni len vymýšľaš samé dobroty, pečené-varené a dráždiš nám tu chuťové bunky. A ako prosím ťa, umývaš tie citrusy od vhemikálií v šupkách? Ja už som aj jarou a potom dlho oplachovala, keď som chcela len kôru nastrúhať.
evanaaa
Remcula. agar-agar je morská riasa a niekde tu je podrobný výklad o nej, aj dva krát, skús si nájsť. Je to prírodná želatína.
sjuz
krásne:), perfektný nápad!
zirafninka1
Dakujem za vsetky pochvaly. Evanaaa - ked uz musim struhat koru, tak vacsinou kupim jeden bio. To ma nezruinuje. Ale jasne, struhala som uz aj obycajny citron. Ja si z tych chemikálii az tak tazku hlavu nerobim. Ak uz raz su na kore, urcite su aj v kore.. Tu som pouzila normalne pomarance a citrony, umyla som ich len kefkou pod tecucou vodou. Neprichadzaju do kontaktu so zele. Vacsi problem mam s jablkami..Ako dat dole ten vosk?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia