Foto: katherinkatka
Dlho som hladala recept na bezlepkové domáce buchty, ktoré robieva z klasickej múky moja babka. Nakoniec som ho našla v knihe B. A. Cichańskej, Zobraziť celý popisDlho som hladala recept na bezlepkové domáce buchty, ktoré robieva z klasickej múky moja babka. Nakoniec som ho našla v knihe B. A. Cichańskej, a trošku prispôsobila...
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
8 PL |
|
1 kg (napr. MIX B) |
|
125 g alebo hera |
|
( 1 kocka ) |
|
300 ml |
|
Plnka: | |
100 g |
|
10 ml |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
pripravíme si potrebné suroviny (ja som robila tvarohove s malinami a orechové) podľa toho si treba vybrať suroviny napr. môžu byť aj makove....
-
2
1. Nalejme si do pohára mlieko ohrejeme v mikrovlnke a rozdrobíme do neho kvasnice s 2 PL cukru, necháme vykvasiť. 2. Necháme na šporáku rozpustiť maslo alebo Heru (ja niekedy dávam polovičku z každého sú jemnejšie) 3. Medzitým si pripravíme cesto z múky+vajíčka+zvýšný cukor Na obrázku od šálky po misku....
-
3
Zľava do prava Zo surovín z predchádzajúceho bodu sme vypracovali cesto. Dobre vypracované je ak sa nelepí na misku. Ak treba pridáme viac múky. Necháme chvíľu odpočinúť. Medzitým si zmiešame tvaroh + žĺtok+ vanilínový cukor a maliny.
-
4
Z cesta vytvaruje na ruke placku, ak sa prilepuje posypeme múkou. Do stredu placky dáme tvaroch a na to dve maliny. (ak dávame orechy - treba spariť mlieko s cukrom a orechami - ďalší postup je ako u tvarohu) Zvynieme na guličku.
-
5
Poukladáme na plech vystlatí papierom na pečienie. Fotorecept je z polovičnej dávky, vyjde ich približne 14, z celej dávky 28 buchiet. Upečime do zlatova.
-
6
a je hotovo. tu je foto orechových
Diskusia k receptu