Viennetta rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. mája 2014

Tento úžasný mrazený krém patril medzi moje obľúbené pochúťky...keďže nemôžem studené krémy kvôli prieduškám, dnes som si upiekla niečo podobné, ale v podobe rezov..recept Zobraziť celý popisTento úžasný mrazený krém patril medzi moje obľúbené pochúťky...keďže nemôžem studené krémy kvôli prieduškám, dnes som si upiekla niečo podobné, ale v podobe rezov..recept som našla na Web cukrárni a veľmi ma zaujal...

10
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6
6 pl
6 pl
1 bal
krém:
2 ks
600 ml
150 g
250 g
150 g
 na boky




Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny na cesto...práškový cukor a 6 vajec...kroeé som poriadne vymiešala do peny..

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do vymiešanej hmoty som po malých dávkach pridávala zmiešanú múku s práškom do pečiva..

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si plech 22x33cm..vystlala som ho pečiacim pepierom...cesto som rozdelila na 3 rovnaké časti..

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    jednu časť som vyliala na plech...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a každé cesto sa pieklo 10min...

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené korpusy som nechala poriadne vychladiť...po vychladení som rozrezala každý korpus po dlžke na polovicu...vzniklo nám 6 častí...

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pripravila som si krém: v mlieku som vymiešala pudingy a uvarila hustú kašu...pokiaľ sa chladila, vymiešala som si maslo s cukrom do peny...potom som všetko zmiešala...na sdpodok som dala prý plát rozrezaného cesta, potrela som ho plnkou...na každý plát treba dať 2 plné polievkové lyžice krému tak, aby nám tostalo aj na vrch...každú potretú časť som poliala roztopenou horkou čokoládou..

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    položila ďalšiu časť korpusu, potrela krémom, poliala čoko polevou a ukladala som až kým sa mi korpusy minuli a zostala mi plnka už iba na vrch..posledný plát som nepotrela...dala som koláč do chladničky a zaťažila na noc...krém som si tiež odložila do chladničky...

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    celý som natrela odloženým krémom...

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    boky som oblepila mletými aj drvenými orechami a vrch som posypala strúhanou čokoládou...nemusíte ju robiť s orechami, môžte aj kokosom,,,kto čo má rád...

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    tento vynikajúci dezert vyzerá takto v reze..

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    stačí si dať na stôl kávičku a tento výborný zákusok k nej a veru nám v tej chvíli už nič iné nechýba....ozdobila som mojou prvou rozkvitnutou tohoročnou ružou a ešte aj vonia...prejem vám dobrú chuť..

  12. 12

    zákusok je dosť vysoký...treba pri krájaní dávať pozor aby sa nezlomil....

    Viennetta rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

eviana
@izabellka929 , tak týmto zákuskom si ma celkom dostala... Tiež mám momentálne problém s prieduškami a zmrzlinu milujem, toto si vymyslela famózne, slintám ako Harino, bodol by kúsok ku káve... veľmi chválim ... a samozrejme ako vždy sťaby laserom krásny rez zrobený, dokonalosť sama :)
kukulienka71
Izka,oceňujem,že cesto netreba vaľkať,tiež som si všimla,že ked dám do piškóty hladkú múku,je oveľa jemnejšia. Uložila som si recept,páči sa mi tá poleva na každom poschodí.Vynikajúco sa ti podaril!
izabella929
@eviana...no keď začnete pridávať zmrzky, ja už to ani neotváram...b y som sa v nej aj kúpala..už si musím dávať na studené pozor...ale tento zákusok je výborný a má chuť podobnú, ako mrazený krém...Ďakujem pekne za komentár a teším sa, že aj napriek tomu, že je moc vysoký sa ti páči.-)
izabella929
@kukulienka71...mne je jedno, či vaľkaný, či piškótový, pečiem rada...jej , ako dobre, že nie som sama s tým problémom studeného na priedušky...no tá poleva na každom poschodí robí tento zákusok výborným...ďakujem pekne za komentár.-)
tiginko
robte niečo s tými prieduškami baby, veď bez zmrzky sa ťažko žije!! Izka krásne vajcia, skoro také obdivujem vždy u @palokuchki Ja mám tiež "dedinského" dodávateľa, ale veru takú "orange" nemám! Inak: ..NEVADÍÍÍ!...
monda
Nádherný vysoký zákusok, ako vždy od teba je krása na to pozrieť @izabella929 - No a chuťové poháriky zapracovali,, júúj hneď by som si dala aj teraz jeden mňáám:-))
babkamt
Jeden tvoj mrakodrap by som veru aj teraz večer prijala:-)
stacy77777
Izka,prekrásny zákusok, viem si ho predstaviť aj ako tortu, si macher dievča moje...:-))
izabella929
@tiinko...sliepky sa pasú celý deň na rozkvitnutej lúke...veď hej priedušky sú nanič...čo už...zmrzka je fuč.-)@monda...aj ja som bola prekvapená, aký je vysoký, aj som mala obavy z krájania, bála som sa, že sa prevráti, ale ustáli sme to.-)@babkamt..u ž som veru piekla kadečo, ale taký mrakodrap ešte nie...ale inak vynikajúci..)@stacy77777..torty nepečiem, nie že by som ich nezvládla a veru by som ich nádherne vyčančala, ale toto ma neláka...@medulienka...veru aj pekný aj fantastikus.-))) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem, za milé komentáre.-)
marianne
tieto zakusky moc neotvaram,lebo nepeciem ,taka cnost ako trpezlivost mi pri nich chyba,ale mas moj obdiv,cim to krajas @izka ?laserom?:-)) mne sa to vecne meli...je krasny a urcite aj vyborny,nedelny kolac ku kave si neodpustim a tento by sekol
mariamka
velmi sa mi paci, nezapiseme ho do rekordov? :) Izabelka skore vyzdravenie, poznam to priblizne, ja zas nemozem nic studene, zrazu, ale zmrzlinu hej, pomaly :)
alex37
parada veru, aj vienetta mi chutí, tak prečo nie teplá? :-) KK
havino
jezus maria, 6 poschodi, riadny mrakodrap, ale dala by som si kúsok, pekne vyzerá
izabella929
@mesiar50.. ďakujem ti za prekrásne slová...vážim si to...)@havino...bol to skutočme lahodný zákusok...večer som mala návštevu, tak že som im všetko čo zvýšilo zabalila...určite by som aj teba ponúkla, keby si tu bola Tatianka moja...)ďakujem za komentík.-)
ivav
opäť krásny a lákavý, už "slintáme"...
mliekarka
Veľmi pekný zákusok a tá čokoláda vnútri tomu dodáva krásnu štruktúru úplný luxus :-))
elysa
izabelka no nádhera a to Tvoje krájanie, perfektné...
obor123
@ Izka ,ja som to tak ani nemyslela. Aj @ ancicke som vyveštila s ľadovým vetrom a vyšlo to. Oba recepty majú čaro.
izabella929
@elysa.. @cesminaz..som rada, že vás ten môj mrakdrap zaujal...ani neviete, ako som sa triasla, že sa mi tá výška prevráti...ale ustál to pokladík na jednotku..))@obor123...moja milá, neriešim to...mne stačí, že sa vám moje diela páčia aj chutia...som nesmierne šťastná a ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
obor123
Ahoj,@Izka. Upiekla som Tvoju viennettu. Celej rodine veľmi chutí.Je výborná,ale neviem,kde som urobila chybu. Nakoľko ja mám väčší plech tak som piškótu robila z 9 vajec a úmerne som pridala aj suroviny na krém. Napriek tomu moja viennetta je nízka.
izabella929
@obor123...z môjho pohľadu ide o chybu v ceste...moje piškóty boli vysoké, však to vidieť aj na nich...jedna dobrá rada: miešam vajcia s cukrom mixérom 10min...a potom druhá:vmiešavaj múku s práškom do pečiva po jednej lyžici a veľmi ľahúčko, pomaly, aby cesto zostalo kypré a neupadlo...vkladaj do dobre vyhriatej trúby a neotváraj dvere na trúbe...ked píšem, že sa pečie 10 min..neotváraj skôr dvere...toto cesto pokojne vystačilo aj na väčší plech, bolo by o niečo nižšie ako moje, ale to presa nevadí, lebo môj bol mrakodrap a bála som sa pri krájaní, aby sa neprevrátilo...nebolo treba zvyšovať počet vajec a surovín...dúfam, že som ti poradila..
obor123
Ďakujem za radu. Piškoty robím podobným spôsobom,len nikdy som nemerala čas miešania. Teraz ako rozmýšľam,možno som tie rezy až moc zaťažila. Ja som dala na vrch prešov na každý koniec 1 kg múky ako pri punčových rezoch zvykávam. Napriek tomuto malému neúspechu vodmietať bude mať ešte veľmi veľa repríz. Chuťove je to nadštandart. Ešte raz Ti ďakujem za trpezlivosť.
janealli
@izabella929 chcem sa ti poďakovať za perfektný recept na vienetta rezy. Piekla som ich pre víkendom a odniesla na jednu menšiu oslavu. Robila som ich na najväčšom plechu 40 x 30 a len tri vrstvy, keďže som chcela mať veľa kúskov. Úmerne som týmto rozmerom prispôsobila aj gramáž všetkých ingrediencií. Rezy som mala aj tak vysoké 6 cm a mali veľký úspech, chuť vanilkového krému a horkej čokolády vo vnútri koláčika bola skvelá. Srdečná vďaka!
sracz
Jemný "mrakodrap" vôní, krás, chutí a farebného vánku, milá Izka!!! Škoda len, že nie som "po ruke", aby som si mohol vyprosiť aspoň kúsok! Už som vyskúšal pár sladkostí podľa Tvojich rcp, ale na takýto si netrúfnem! ... opäť si potešila moje oči, dušu i srdce a vyvolala blažené predstavy slastí na jazyku! Ach jáááááááj! -:)))
izabella929
@sracz.. no z tohto mrakodrapu som aj ma mala veľké obavy pri jeho krájaní...ale ustáli sme to a ja som sa veľmi potešila, že to prežil v pohode...) vynikajúca chuť čoko tomu dala výnimočnosť...vďaka za komentár.-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia