Jelenie ragú na šampiňónoch

ennha - fotkaennha, 23. apríla 2013
Jelenie ragú na šampiňónoch
Foto: ennha
1
porcia
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
60 g
100 g
60 g
60 g
5 g
5 g
7 g
10 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelenie mäso nakrájame na tenké plátky a zprudka opražíme na kokosovom oleji, pridáme na pásiky nakrájanú zelenú papriku. Prikrijeme a necháme dusiť cca 15 minút.

  2. 2

    Kým sa mäso dusí očistíme si bataty, nakrájame na kocky a spolu s brokolicou dáme variť.

  3. 3

    Keď je mäso skoro hotové pridáme na plátky nakrájané šampióny, medvedí cesnak, oregano, bazalku prípadne ďalšie bylinky a koreniny na ochutenie. Premiešame a necháme podusiť na cca 7 minút. Nakoniec primiešame kyslú smotanu. Zcedíme bataty s brokolicou.

  4. 4

    Naarandžujeme na tanier a môžeme podávať :) Mňam mňam

Diskusia k receptu

sergej
mäso by bolo,ale skade medvedí cesnak,vyzerá to dobre
turistka
@sergej , napíš si do vizitky aspoň oblasť odkiaľ pochádzaš a určite sa tu nájde ten/tá, čo Ti poradí, kde si ho natrháš. K divine určite medvedí cesnak patrí.
ennha
v BA na Grosslingovej v mäsiarstve zvyknú mať jelenie mäso a som si istá že aj v hociakých menších mäsiarstvach. a medvedí cesnak som kúpila v bio potravinách