Zelerová nátierka

janocka84 - fotkajanocka84, 23. októbra 2014
Zelerová nátierka
Foto: janocka84

Objavujem vo svojej kuchyni zeler a je fajn zistiť, že nie je vhodný len do vývaru. Tento týždeň majú deti v našej škole týždeň Zobraziť celý popisObjavujem vo svojej kuchyni zeler a je fajn zistiť, že nie je vhodný len do vývaru. Tento týždeň majú deti v našej škole týždeň zeleniny a tak som sa nechala inšpirovať a urobila túto dobrotu.

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
70 g
2 PL
2 - 3 PL
 na ozdobu
1 PL




Postup

  1. 1

    Zeler očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Nastrúhame rovnaké množstvo tvrdého syra. Cesnak očistíme, pretlačíme, pridáme kukuricu a všetko spolu zmiešame.

  2. 2

    Primiešame mäkké maslo, majonézu a smotanu a dochutíme soľou. Nátierka výborne chutí s paradajkou.

  3. 3

    tip na zelerovú prílohu k mäsu: Kedže zeler je veľmi zdravý, ponúkam aj túto variantu ako ho jesť. Zeler očistíme a pokrájame na štvrtiny a tie nakrájame na tenšie plátky. Mrkvu tiež očistíme a nakrájame na rovnako tenké plátky. Na troške oleja restujeme do polomäkka. Potom pridáme šťavu z pol citróna a restujeme do zlatohneda. Je to výborne k mäsu s nejakou omáčkou.

Diskusia k receptu

liama
Tá zelerova príloha je ok, ale maslo, smotana a majonéza do zeleninového týždňa mi moc nepasuje. Čo tak biely jogurt a horčicove semienko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia